Ministrul Energiei cere controale privind plafonările şi compensările în energie

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat că va solicita joi Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) să demareze un control în ceea ce priveşte aplicarea legii privind compensarea facturilor şi plafonarea preţurilor.

„Mâine o să solicit ANPC să demareze – au trecut deja două luni de zile de la aplicarea acestei legi – să demareze un control tematic, să vedem cine şi cum a aplicat această lege, să vedem dacă au aplicat plafonări, compensări, pentru că nu putem lăsa furnizorii să facă de capul lor aplicarea sau neaplicarea aceste legi. La nivelul ministerului, pe zona de IMM-uri, acolo unde noi acordăm la rândul nostru ajutorul de stat către firme furnizorilor, practic acele compensări către IMM-uri, le dăm noi de la Ministerul Energiei furnizorilor, le despăgubim furnizorilor, nu au depus prea mulţi furnizori cereri de a solicita plată de la bugetul de stat. Mai aşteptăm să treacă şi 15 ianuarie, poate că au fost sărbători…”, a declarat, miercuri, ministrul Energiei, la Digi 24.

El a precizat că a solicitat colegilor din minister să facă o evaluare exactă la asociaţiile de furnizori cu facturile compensate emise către persoane fizice şi IMM-uri pentru a vedea cum a fost implementată această lege.

„Am solicitat şi colegilor din minister să facă o evaluare exactă la asociaţiile de furnizori, câte facturi au emis către persoane fizice cu compensate, către IMM-uri, către spitale, către grădiniţe şi şcoli, să avem o evaluare în cursul acestei luni, exact aşa cum a fost implementată această lege, să vedem dacă sunt sincope în această implementare, dacă poate fi îmbunătăţită şi evident să luăm decizii mai departe”, a spus şeful de la Energie.

Ministrul a precizat că oamenii trebuie să ştie că dacă au preţul mai jos decât plafonul atunci nu li se poate aplica decât compensarea, dacă se încadrează în limita de consum, iar dacă se încadrează în limita de consum trebuie să aibă şi compensarea în factură, iar dacă nu li s-a aplicat compensarea se pot adresa ANPC şi ANRE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com