Ministerul Energiei a comandat un raport de 91 de pagini să îl demită pe Boza, după care s-a răzgândit

Ministerul Energiei a demonstrat că statul paralel există. Şi-a trimis Corpul de Control la Târgu Jiu câteva luni de zile pentru a produce un raport în care sunt analizate în detaliu licitaţii, cheltuielile cu certificatele de CO2. Este prezentat şi prejudiciul de 40 de milioane de euro, cum se menţionează în documentul semnat de ministrul Energiei, în luna septembrie.

În raport sunt detaliate posibile fraude la licitaţii, afacerea cu gaze naturale şi altele. Timp de 91 de pagini inspectorii din Corpul de Control povestesc ce au făcut la Târgu Jiu. Au produs un material care acum nu are nicio valoare pentru şefii din Ministerul Energiei, deşi a fost înregistrat şi semnat. Probabil aşa se lucrează, pentru a putea pune din când în când presiune pe cei vizaţi.

 

Surse din minister desfiinţează raportul şi pierderile  

”Sunt pur și simplu speculații, fără a avea la bază date concrete. Se fac tot timpul controale ale Corpului de control al ministrului, este ceva normal.Este normal ca un ministru să știe detalii despre ceea ce se întâmplă în zonele subordonate ministerului, inclusiv la CE Oltenia.

Doar că, până a ajunge ca cineva să spună că CEO are pierderi de ordinul milioanelor sau sutelor de milioane, sau că s-a descoperit în urma unui control al Corpului de control al ministrului Energiei lucruri foarte grave – pot spune că este doar o fabulație!”

Mai mult decât atât, aceleași surse ne-au mai declarat că –

„În urma oricărui control, inclusiv de la Complexul Energetic Oltenia, se pot descoperi lucruri bune sau mai puțin bune, dar în niciun caz la nivelul exagerărilor din zona locală – sunt lucruri care, dacă sunt, se pot rezolva.”

Clarificările din zona Ministerului Energiei vin pe fondul unor declarații ale unor lideri local din județul Gorj, mai ales de la ALDE, pe care niciun lider de la nivel central nu le susține, potrivit publicaţiei ecopolitic.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com