Minerii vor pleca de la CEO, dacă vor pierde grupa de muncă pentru condiţii deosebite

Situaţia este îngrijorătoare la Complexul Energetic Oltenia, din perspectiva eliminării grupei de muncă pentru condiţii grele. Sindicatele au dat de înţeles că este imposibil ca guvernanţii să nu revină cu o nouă ordonanţă şi să prelungească acordarea grupei de muncă, având în vedere că urmează foarte multe rânduri de alegeri în următorii doi ani de zile. Şi au dreptate pe undeva. Dar dacă politicienii au promis cu basca în mână la Buruxelles că vor face varză grupa de muncă şi îi vor lăsa cu ochii în soare pe muncitorii români, atunci lucrurile sunt cam tranşate!

O jumătate de milion de români ar putea pierde la salariu

Dacă grupa de muncă pentru condiţii grele va fi eliminată de la 1 ianuarie 2019, atunci o jumătate de milion de români vor lucra ca sclavii în condiţii grele şi nu vor fi plătiţi pentru acest lucru. Asta va însemna că pe hârtie o vor duce mai bine la locul de muncă şi condiţiile grele au dispărut sau au fost îmbunătăţite.

Numai la Complexul Energetic Oltenia, 60% din cei 13.000 de salariaţi vor rămâne fără grupa de muncă. În aceste condiţii pe bani mai puţini, cu gândul că vor lucra până la 67 de ani în noroi şi în praf şi noxe sau vibraţii, unii dintre mineri îşi vor face bagajul şi vor prefera să lucreze într-o fabrică de pufuleţi sau la o fabrică de componente auto, că tot s-au înmulţit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com