Minerii arşi la CEO şi trataţi la un Spital din Belgia au început să îşi revină

Minerii care au suferit arsuri în urma unui accident de muncă, produs în luna iulie, la Complexul Energetic Oltenia şi care au fost trimişi la un Spital din Belgia şi-au revenit. Cei doi s-au întâlnit pe holul unităţii medicale şi pot să se deplaseze. Anunţul a fost făcut de deputatul de Gorj, Dan Vâlceanu, pe pagina de socializare:

„Vin vești foarte bune de la spitalul din Belgia, unde sunt internați cei doi mineri arși într-un accident de muncă la Complexul Energetic Oltenia, în luna iulie 2018.

Atunci, prin implicarea mai multor persoane și a unor instituții, am reușit să-i transferăm la un spital din Charleroi și a fost decizia bună.

Cei doi, care sunt colegi la Cariera Pinoasa, s-au întâlnit pe holul spitalului, după aproape două luni în care ambii au suferit nenumărate operații pentru că arsurile erau pe 40, respectiv 60% din suprafața corpului.

Ei au avut noroc, dar în aceeași perioadă, într-un alt accident la CEO, la Peșteana, un om a murit. Aștept rezultatele anchetei și în cazul celor doi arși, în cazul minerului mort, verificări anunțate și de instituțiile statului, și de companie. În fapt, compania anunțase și vinovații în cazul celor ași: chiar cei doi mineri. Victimele accidentului, Emanoil Grivei și Gheorghe Fudulache, sunt în viață și pot să spună ce s-a întâmplat atunci. Cu adevărat!

Îmi doresc ca viața salariaților din CE Oltenia să fie prioritatea șefilor companiei”, potrivit lui Dan Vâlceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com