Minerii ies în stradă, dacă afaceristul Daniel Pităroiu ajunge în Directoratul CEO. „Pită-Roiu se sparge stupul boschetarilor“, spuneau ortacii în 2013

Liderul de sindicat al Carierei Roşiuţa, Motru, din Complexul Energetic Oltenia, Nelu Roşca, ameninţă că va scoate mii de mineri în stradă, în faţa sediului companiei, din Târgu Jiu. Motivul este legat de posibilitatea ca Daniel Pităroiu să fie desemnat membru în Directoratul Complexului Energetic Oltenia. O decizie în acest sens ar putea fi luată vineri de către Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia. Decizia este considerată una extrem de controversată şi venită la presiuni politice din partea partidului care conduce Ministerul Energiei, ALDE.

Creşte controlul grupurilor de interese din Dolj asupra CEO

Dacă Daniel Pităroiu va fi numit în Directorat se vehiculează informaţia că Sorinel Boza să plece de la conducerea companiei, respectiv cel puţin din Directorat. Daniel Pităroiu este omul care s-a ocupat de finanţele companiei şi ar reveni la butoane înainte de campaniile electorale. În Directorat lipseşte însă specialistul în minerit, ceea ce nu este cazul în privinţa lui Daniel Pităroiu. Liderul de sindicat Nelu Roşca spune că în momentul de faţă CEO este în atenţia unor grupuri de interese care nu au legătură cu activitatea curentă a companiei şi cu nevoile angajaţilor. Roşca a făcut public faptul că imediat ce o decizie privind includerea lui Pităroiu în Directoratul CEO va fi făcută publică va scoate oamenii în stradă. Roşca îl ameninţă direct pe şeful Consiliului de Supraveghere, Cornel Bobâlcă, să nu se joace cu soarta Complexului Energetic Oltenia. În CS mai sunt membri care nu au nicio legătură cu activitatea derulată de CEO.

Pităroiu, omul cu banii de care au nevoie partidele înainte de alegeri

Este de amintit că Daniel Pităroiu a fost director al Diviziei Financiare a CEO şi actual consilier pe probleme financiare al managerului Sorin Boza. Despre Pităroiu s-a scris şi spus că este unul dintre marii afacerişti de la Complexul Energetic Oltenia.

Ce spunea minerii în mai 2013 despre Pităroiu

Numele lui Daniel Pităroiu era menţionat în timpul unor mari proteste minereşti din mai 2013, pe pancartele purtate de ortacii din CEO, la Târgu Jiu. „Pită-Roiu se sparge stupul boschetarilor“ era mesajul de pe pancarte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com