Mii de gorjeni au probleme oftalmologice

Gorjenii care au probleme oftalmologice se pot programa la Cabinetul de Oftalmologie din Ambulatoriul (Policlinica) Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu. Medicii și personalul medical de aici sunt mereu gata să le ofere cele mai bune servicii.

 

De la începutul anului și până în prezent, la Cabinetul de Oftalmologie, unul dintre cele mai solicitate din Policlinică, au fost efectuate peste 4.250 de consultații.

Programarea se face pe telefonic, online (https://programari.spitalgorj.ro/Appointments/IndexAppointments)  sau personal la Ambulatoriu.

Pacienții trebuie să prezinte cardul de sănătate și un bilet de trimitere de la medicul de familie atunci când vin la consultație.

La Cabinetul de Oftalmologie sunt tratate afecțiuni oculare, precum: cataractă, glaucom, vicii de refracție etc, iar pacienții care vin aici au vârste cuprinse între 3 și 90 de ani. La cabinet medicii prescriu ochelari de vedere și corecție optică, eliberează scrisori medicale și rețete, fac ecografii oculare.

De asemenea, aici se poate face examenul fundului de ochi.

Medicul oftalmolog poate descoperi în timpul examinării fundului de ochi atât probleme oculare, cât și prezența altor tipuri de boli: diabet (de reținut este că, la aproximativ 10 ani de la apariția diabetului, se poate instala retinopatia diabetică), hipertensiune arterială, glaucom (apar schimbări ale vaselor de sânge retiniene, hemoragii prezente pe discul optic), dezlipire de retină (o problemă care, netratată, duce către pierderea ireversibilă a vederii), ateroscleroză etc. Pacienții care au glaucom sunt luați în evidență și iau tratament permanent.

Din păcate, o persoană din două, cu vârsta peste 60 de ani, este afectată de cataractă, boală al cărei principal simptom este scăderea acuităţii vizuale. Cataracta reprezintă principala cauză de orbire la nivel mondial, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Diabetul zaharat, hipertensiunea arterială, obezitatea, expunerea îndelungată la ultraviolete, fumatul și utilizarea steroizilor pe termen lung sunt principalii factori incriminaţi în apariţia cataractei. Dacă știți că aveți astfel de afecțiuni, un control oftalmologic vă va fi de ajutor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com