Mii de elevi, implicaţi în colectarea selectivă a deşeurilor

Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj și Asociația Environ (în calitate de ,,Organizatori”), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj și Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (S.N.R.B.), dar și cu sprijinul Ministerului Mediului și Ministerului Educației Naționale, organizează în perioada 01.03.2019–30.06.2019  concursul și campania națională de educație ecologică, conștientizare și colectare selectivă „Baterel și Lumea NON-E”, acțiune adresată tuturor unităților de învățământ din județul Gorj.

 

Școlile care doresc să se înscrie în această campanie/concurs trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

– conducerea școlii să delege unul sau mai mulți profesori coordonatori responsabili pentru activitățile din campanie;

– să desfășoare activități educative conform temelor propuse în cadrul campaniei;

– să colecteze selectiv echipamente electrice vechi și baterii uzate portabile. Prin echipamente electrice vechi se înțelege orice echipament electric sau electronic de care deținătorul dorește să se debaraseze. În același timp, prin baterii uzate portabile se înțelege orice baterie sau acumulator uzat sau consumat care poate fi manipulat și transportat fără dificultate de un adult.

 

Fiecare unitate de învățământ se va înscrie în această campanie/concurs prin completarea unui formular de înscriere, formular ce îl vor primi de la organizatori. După înscrierea în campanie, unitățile de învățământ vor primi un kit de campanie cu materiale promoționale destinate promovării campaniei în cadrul comunității.

 

Principalele obiective ale acestei campanii/concurs sunt:

– creșterea nivelului de informare și constientizare cu privire la problematica colectării selective și reciclării deșeurilor în rândul elevilor și responsabilizarea acestora prin implicarea activă într-o competiție pozitivă;

– promovarea educației ecologice în unitățile de învățământ la nivel național și dezvoltarea spiritului ecologic al tinerilor;

– stimularea colectării selective a echipamentelor electrice și electronice vechi sau defecte și a bateriilor și acumulatorilor portabili uzați.

 

Toate unitățiile de învățământ care doresc să primească formularul de înscriere pentru aceast concurs/campanie trebuie să ia legătura cu organizatorii prin intermediul adresei de mail: [email protected]  sau la numărul de telefon  0253/216.132.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com