Mihai Prunariu s-a întâlnit cu Dumitru Prunariu

Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Prefectura Județului Gorj, Consiliul Județean Gorj, Primăria Municipiului Târgu Jiu, au organizat marţi, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, conferința „Trecut, prezent și viitor în explorarea spațiului”. Au conferenţiat în cadrul evenimentului Dumitru Prunariu, primul cosmonaut și singurul român care a zburat în spațiul cosmic, în calitate de membru al misiunii Soiuz 40, despre Magia Spațiului, care l-a cucerit și i-a ghidat întreaga activitate profesională si Mădălin Bunoiu, despre abordările inter, pluri și trans-disciplinare ale fizicii.

Dumitru Prunariu le-a vorbit elevilor

„O dată la cinci ani organizez un eveniment de acest gen şi ne aducem aminte de acel moment important nu numai pentru mine, ci şi pentru ţara noastră. Din acest motiv România este un membru important al Ageniei Spaţiale Europene şi are specialişti care lucrează pe diferite domenii de activitate. Este important ca tinerii cu care mă întâlnesc să viseze şi să îşi atingă ţinte înalte în domeniile în care activează, chiar dacă nu au legătură cu aeronautica şi cu spaţiul cosmic. Sunt multe tehnologii în ziua de astăzi care au legătură cu ceea ce se întâmplă în spaţiul cosmic şi pe care le folosesc oamenii de ştiinţă”, a declarat Dumitru Prunariu.

Gorjeanul Mădălin Bunoiu a revenit acasă

Mădălin Bunoiu, prorector la Universitatea de Vest din Timișoara a fost unii din organizatorii evenimentului: „Este un moment extrem de important pentru municipiul Târgu Jiu şi pentru elevii şi tinerii care au venit. Au posibilitatea să stea faţă în faţă şi să îl asculte pe unul din românii care au performat în domeniul său de activitate. Vrem să mai aducem la Târgu Jiu astfel de români şi de oameni de ştiinţă. Sunt foarte importante aceste întâlniri directe”, a declarat Mădălin Bunoiu, prorector în cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com