Messi are o clonă la Târgu Jiu: câştigă, teoretic, trofee pe bandă rulantă

Celebrul fotbalist Messi are la Târgu Jiu o clonă mult mai reuşită decât originalul. Este vorba de primarul din Târgu Jiu. După cum se cunoaşte, a câştigat ultimele alegeri de la Târgu Jiu. Teoretic. Practic le-au câştigat alţii, chiar dacă la un procent. Teoretic, parcarea de la Complexul Rodna este supraetajată şi e unită printr-un pasaj subteran cu Parcul Central. Practic, se caută oameni de afaceri să o construiască, pentru că primăriei îi sar toate niturile, dacă face un asemenea efort.

Messi a realizat teoretic şi PUG-ul, a eliminat câinii de pe străzi, a rezolvat cu apele pluviale şi cu apele din subsolul blocurilor, cu ţânţărimea, cu platforma industrială, cu fluidizarea traficului, cu locurile de parcare, cu muzeele viitoare de pe raza oraşului, cu iluminatul public, cu transportul în comun, cu apa pe timp de secetă. Teoretic. Practic, Messi nu a coborât încă pe gazon. Va fi magie dacă va pune şi mâna să le facă. Vor sări toate niturile de la primărie de la atâta aplomb, dar le va înlocui cu unele din titan. A câştigat şi alegerile europarlamentare cu minus 4.000 de voturi. Dacă era pe teren obţinea lejer 12.000, cât a luat să iasă primar.

Messi va spulbera anul viitor toată concurenţa, când va cere în campanie să i se dea şi Consiliul Local, pentru că nu are majoritate şi mai vrea un mandat şi pesediştii şi aldiştii îl sabotează şi faultează minut de minut. Atunci va avea nevoie de colegii de echipă pe care i-a faultat în ultimii ani şi recent. Dar Messi centrează, Messi dă cu capul. Poate face de toate. Poate schimba şi echipa, printr-un transfer de senzaţie.

Iar Messi ăla, pârlit, din Argentina, nu se compară cu Messi de România. Aici s-au câştigat trofee importante: PUG-ul anului, Rodna anului, Demiterile anului, Cabinetul anului. Când o coborî şi în iarbă, îşi va dezveli glezna fină şi imediat îi va ameţi pe alegători cu driblarea bugetului.

Se aude că i se caută totuşi înlocuitor, pentru că jucătorii din echipa de acum se tem ca Messi să nu îi lase cu ochii în soare tocmai la alegeri. Doar poate juca oriunde şi a negociat cu mai multe echipe. Teoretic, Messi de la Târgu Jiu, poate visa că e cel mai mare. Practic, e la conducerea unuia din cele mai amârăte municipii reşedinţă de judeţ, rămas în urma urbelor civilizate. Sigur că e doar o conspiraţie malefică împotriva lui Messi, să nu obţină gheata de haur. Dar se va vedea la vot diferenţa între teorie şi practică. Dar dacă e Messi, de ce se tot plânge că e sabotat? Îi poate dribla pe toţi şi marca un gol de senzaţie. Depinde în ce poartă. Ştia că nu are majoritate când a intrat în cursa pentru primar. I se spunea Messi…Pardon, se autointitula Messi…Magie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com