Mesajul unei gorjence din Diaspora pentru organizatorii mitingului din 10 august

Una dintre gorjencele plecate să îşi facă un trai în afara ţării a revenit acasă pentru data de 10 august şi a transmis un mesaj pentru români, pe pagina sa de socializare, cu privire la mitingul organizat vineri de Diaspora. Este vorba de doctoriţa Roxana Hotoboc, plecată din ţară în urmă cu zece ani pentru a profesta în vestul Europei.

„La ce ma gandesc acum ?

La subiectul zilei: vine DIASPORA, organizata, sa protesteze impotriva PSD-ULUI, la Bucuresti.

Scriu aceste lucruri pentru ca fac parte din Diaspora, discreditata datorita manifestarilor planificate pe 10 August, si care este vazuta un adevarat pericol pentru societatea romaneasca.

Fac parte din Diaspora, si, dupa 11 ani in care am trait si muncit in strainatate, nu mi se pare deloc ca fac parte dintr-o sectiune distincta, separata, a poporului roman, numita „Diaspora”.

De ce?

Din simplul motiv ca niciodata nu am incetat sa imi fie dor de tara mea, de orasul in care

m-am nascut si am crescut, de scolile in care am invatat, de casa in care mi-am trait tineretea si mi-am crescut copiii, de locul unde am muncit, de mormintele bunicilor mei si al tatalui meu…

Niciodata, in tot acest timp, nu am putut spune” nu imi pasa” ce se intampla in tara, ca nu ma afecteaza pe mine!…

Intotdeauna am trait foarte intens evenimentele din tara, urmarind, de acolo, de departe, posturile romanesti de televiziune!

Si intotdeauna am stiut mult mai bine ce se intampla in tara mea, decat ce se intampla in

„tara de adoptie”, din punct de vedere politic si social!

Tot asa, ca mine, gandesc si simt majoritatea romanilor incadrati in aceasta denumire: „Diaspora”.

Multi dintre ei sunt inca si mai legati de tara decat mine, (daca asta e posibil, stiind cat de puternica e legatura mea sufleteasca cu tara mea); multi au aici copii, parinti, bunici care depind de ajutorul financiar al celor plecati afara, sa muncească. ..

Am mai spus-o si cu alte ocazii: daca n-as fi plecat din tara, nu as fi inteles niciodata cat de mult o iubesc, si cat de legata sunt de ea!

Dragi romani care traiti in Romania, va asigur ca Diaspora inseamna o acumulare imensa de iubire, de dor si de solidaritate cu tara noastra si cu dumneavoastra, cei care traiti aici…

Noi, romanii din Diaspora, suntem tot ai dumneavoastra : copii, frati, prieteni sau fost colegi de munca…

Pentru cei mai multi dintre noi, a veni acasa este cel mai frumos mod de a ne petrece concediul…in casa noastra, alaturi de cei pe care i-am lasat acasa…

Si asta inseamna o iubire imensa pentru tara noastra…

Ce se va intampla pe 10 August la Bucuresti?

Va fi o manifestare politica a unei parti a ROMANILOR care traiesc cu dor de tara lor, departe de tara, carora nu le e rusine sa spuna ca sunt romani acolo unde traiesc si muncesc, a celor care sunt si vor ramane legati sufleteste de pamantul unde s-au nascut…

Altfel, nu ar fi aici si 10 August nu ar exista!

Ca tinem sau nu tinem cu PSD?

Asta tine de ce simtim fiecare dintre noi si suntem liberi sa ne exprimam opiniile politice, intr-un fel sau altul!

Iar 10 August, in opinia mea, nu va aduce schimbari importante dintr-un motiv major: programul manifestarii nu prezinta si „solutia salvatoare” pentru tara, din pacate.

Probabil pentru ca, din nou in opinia mea, ea nu exista!

PS: a venit Diaspora, am venit si eu!

Bine v-am regasit, dragii mei prieteni de acasa!”, potrivit mesajului postat de medicul Roxana Hotoboc, plecată din ţară în urmă cu zece ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com