Meniu de sărbătoare pentru pacienții Spitalului Județean

Bolnavii care în perioada sărbătorilor de iarnă vor rămâne internați în Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu vor avea parte de un meniu de sărbătoare, din care nu vor lipsi sarmalele, friptura și cozonacul. Produsele vor fi servite de către persoanele internate care au voie să le consume și nu au vreo interdicție din partea medicului curant și nu au nevoie de regim.

În această perioadă pacienții care rămân internați sunt bolnavi de coronavirus, sunt  operați sau sunt cazuri urgente. Deoarece înainte de Crăciun, unii pacienți țin post, există și un meniu religios pregătit special pentru ei (ciorbă de zarzavat cu orez, iahnie de fasole uscată, mâncare de cartofi etc).

Potrivit asistenților dieteticieni, de Crăciun, meniul bolnavilor internați la SJU Târgu-Jiu va conține ciorbă de legume cu oase, ciorbă de perișoare sau ciorbă de legume drese cu ou, friptura de pui cu piure de cartofi, sarmale, varză cu piept de pui, piept de pui cu orez, portocale, cozonac.

De Revelion, pacienții care vor fi internați vor consuma, în funcție de dieta recomandată de medic, ciorbe de legume a la grec, de perișoare cu oase, varză călită cu friptură de pui, cartofi ungurenești cu pulpe de pui, sarmale, portocale și cozonac. Fiecare pacient beneficiază și de un supliment zilnic (compot, iaurt, smântână, napolitane, fructe, brânză etc), în funcție de dieta recomandată de medicul curant.

Din păcate, anul acesta vizitele în spital sunt interzise, astfel că rudele pacienților nu pot fi aproape de ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com