Medicul Carmen Braia a băgat în „faliment” Spitalul Judeţean, după despăgubirea de 420.000 de euro acordată de instanţă, în dosarul „Tulic”

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu s-ar putea confrunta cu mari probleme financiare, dacă va fi pusă în aplicare ad-literam sentinţa în dosarul în care a fost condamnată definitiv doctoriţa Carmen Braia, de la Secţia ORL. Pe lângă condamnarea la închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, medicul ORL mai mare de achitat în solidar cu spitalul nu mai puţin de 420.000 de lei. Tânăra Raluca Tulic, de 17 ani, a mers la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, unde a murit după două zile de la internare. Medicul Carmen Braia i-a făcut o injecţie şi adolescenta a intrat în şoc anafilactic şi a decedat.

„Obligă doar inculpata Braia Carmen, în solidar cu partea responsabilă civilmente Spitalul Judeţean de Urgenţă Tudor Vladimirescu Târgu Jiu, la plata următoarelor sume: – 20.000 lei, reprezentând prejudiciu material, către părţile civile Tulic Radu şi Tulic Elisabeta; – echivalenţa în lei a sumei de 400.000 euro, cu titlu de daune morale, către părţile civile Tulic Radu şi Tulic Elisabeta; – echivalentul în lei al sumei de 10.000 euro, cu titlu de daune morale, către partea civilă Tulic Ioana. – echivalentul în lei al sumei de 10.000 euro, cu titlu de daune morale, către părţile civile Albici S. Gheorghe şi Tulic Elisabeta, în calitate de moştenitori ai defunctului parte civilă Albici Gh. Sandu. Mentine restul dispoziţiilor sentinţei care nu contravin prezentei decizii. (…) Definitivă”, se arată în decizia magistraţilor Curţii de Apel Craiova. Carmen Braia nu are voie să profeseze timp de trei ani şi va fi suspendată sau chiar i se va desface contractul de muncă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com