Măsuri luate la nivelul DGASPC Gorj, după ce un angajat a fost depistat cu COVID 19

Având în vedere situația apărută, în data de 23.05.2020, la un centru rezidențial din subordinea DGASPC Gorj, prin care un angajat a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19), facem următoarele precizări:

Potrivit Recomandărilor de prioritizare a testării pentru COVID-19 din Definițiile de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus, actualizate la data de 14.05.2020, ale Institutului Național de Sănătate Publică din România, personalul de îngrijire din centrele rezidențiale subordonate DGASPC Gorj, este testat de 2 ori pe lună.

Astfel, în data de 21.05.2020, la acest centru s-au efectuat recoltări pentru un număr de 21 de angajați, rezultatul acestora fiindu-ne comunicat de către DSP Gorj în data de 23.05.2020. Dintre cele 21 de rezultate unul a fost pozitiv, motiv pentru care, imediat, am pus la dispoziția DSP Gorj toate datele și informațiile necesare pentru a fi declanșată o anchetă epidemiologică.

Atât pe perioada stării de urgență, cât și pe perioada stării de alertă, în centrele din subordinea DGASPC Gorj, s-au luat toate măsurile de protecție prevăzute de legislația în vigoare, în vederea prevenirii infectării cu virusul SARS-COV-2, printre care: utilizarea de soluții dezinfectante pentru mâini, cât și pentru suprafețe, precum și purtarea obligatorie a măștilor și mănușilor de protecție, termometrizarea angajaților la fiecare intrare în tură și declararea pe proprie răspundere de către aceștia a faptului că nu au simptome specifice infectării cu noul coronavirus (COVID-19) și nu au intrat în contact cu persoane suspecte de infectare cu acest coronavirus. De asemenea, beneficiarilor li se măsoară temperatura de două ori pe zi, sau ori de câte ori este nevoie, urmărindu-se în permanență evoluția stării lor de sănătate.

În ceea ce privește persoana confirmată pozitiv cu noul coronavirus, aceasta nu prezintă simptome specifice infectării, starea ei de sănătate fiind bună, aceasta fiind internată, în data de 23.05.2020, într-un spital COVID-19.

La acest moment, niciunul dintre beneficiari și nici ceilalți angajați din acest centru nu prezintă simptome specifice infectării cu noul coronavirus, starea lor de sănătate fiind bună.

Deși vorbim despre un număr de peste 1000 de angajați și aproximativ 700 de beneficiari, atât copii, cât și adulți, din centrele rezidențiale, până acum DGASPC Gorj nu a înregistrat niciun caz pozitiv, deoarece au fost respectate măsurile impuse de Ordonanța militară nr. 8/2020, respectiv izolarea preventivă la locul de muncă a personalului pe o perioadă de 14 zile, urmată de o perioadă de 14 zile de izolare preventivă la domiciliu. Odată cu instituirea stării de alertă astfel de măsuri nu au mai fost stabilite, constatându-se o relaxare a acestora.

În continuare, activitatea la nivelul centrelor rezidențiale din subordinea DGASPC Gorj se desfășoară în parametri normali, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție prevăzute de legislația în vigoare în vederea prevenirii infectării cu virusul SARS-COV-2, conform unui comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com