Mascaţii se pregătesc să iasă în stradă la Târgu Jiu

Serviciul de Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj se pregăteşte să îşi scoată oamenii în stradă, cu ocazia Zilei Poliţiei Române, sărbătorită pe 25 martie în fiecare an.

Programul manifestărilor

În perioada 05 – 20.03.2018, Asociaţia Sportivă „Gorj Pol” şi Corpul Naţional al Poliţiştilor – C.T. Gorj, vor organiza competiţii sportive: fotbal în sală, tenis de masă şi şah, conform programului stabilit, la care vor participa lucrători din cadrul IPJ Gorj şi alte  structuri  MAI  din  judeţ; La data de 21.03.2018, începând cu ora 09:00, BAPC împreună cu Serviciul Rutier, Serviciul Criminalistic, Serviciul Acțiuni Speciale, Serviciul Ordine Publică vor prezenta autospecialele și tehnica din dotarea Poliției Române, aspecte privind profesia de polițist și vor distribui pliante cu informații și recomandări, pentru marcarea Zilei Poliției Române. La data de 22.03.2018, începând cu ora 09:00, BAPC împreună cu Serviciul Cabinet vor organiza „Ziua Porților Deschise” la sediul I.P.J. Gorj – invitați elevi din cadrul  unor unități școlare de pe raza municipiului Tg.-Jiu.

Expoziţii

Expoziție de pictură și grafică cu tema „Centenarul Marii Uniri – 1918 -2018”, la sediul IPJ Gorj, în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici – Filiala Gorj

La data de 23.03.2018,  începând cu ora 09:30, la sala Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu:

Deschiderea festivităților de către Șeful Inspectoratului – comisar șef de poliţie  Drăghiea Dumitru Decebal;

-Documentar I.C. Popilian;

Ceremonia  de  avansare  a  ofiţerilor şi  agenţilor de poliţie;

Premierea câştigătorilor competiţiilor sportive, acordarea de trofee şi diplome;

Lansare revista GorjPol – Ediție nouă

Lansare de carte în foaierul Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu”- Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere a M.A.I.

Expoziție de picturi și documente istorice privind înființarea Poliției Române, „Centenarul Marii Uniri – 1918 -2018”,  organizată de polițiști din cadrul IPJ Gorj, în parteneriat cu Arhivele Naționale Gorj.

La aceste activități participă polițiști, reprezentanții IJJ și ISU Gorj, reprezentanții autorităților și instituțiilor publice locale, membrii Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere a M.A.I.. La data de 25.03.2018, începând cu ora 11:00, împreună cu Asociația Cadrelor în rezervă, conducerea IPJ Gorj va organiza ceremonialului militar și religios în contextul comemorării personalului militar, erou al Primului Război Mondial, comisar de poliție IOAN C. POPILIAN.

– activitățile vor continua la Cimitirul Eroilor, cu depunere de coroane, prezentarea onorurilor militare și executarea salvelor de infanterie.

-expoziție de pictură, prezentări tematice privind „Centenarul Marii Uniri – 1918 -2018”, la Muzeul de artă Târgu Jiu și prezentarea documentarului I.C. Popilian.

Totodată, începând cu ora 10:00, BAPC împreună cu Serviciul Rutier, Serviciul Criminalistic, Serviciul Acțiuni Speciale, Serviciul Ordine Publică, vor organiza o Prezentare a autospecialelor și a tehnicii din dotarea Poliției Române, în Piața Prefecturii din municipiul Târgu-Jiu. La aceste activități lucrătorii BAPC vor edita și distribui aprox. 1000 buc. pliante aniversare cu Ziua Poliției Române.

– expoziție cu lucrări de pictură realizate de elevii Liceului Teologic Târgu Jiu, cu tema „Centenarul Marii Uniri – 1918 -2018”, în Piața Prefecturii din municipiul Târgu-Jiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com