„Marţea neagră” sau cum au renunţat sindicatele din CEO să îi apere pe cei slabi

Sindicatele au anulat speranţele salariaţilor cu lefuri mici din Complexul Energetic Oltenia şi au semnat Acordul prin care nu vor mai avea loc niciun fel de armonizări salariale anul acesta. Discuţiile cu administraţia au fost amânate pentru anul viitor. Reacţia liderilor din eşaloanele al doilea şi al treilea şi mai ales a angajaţilor nu a întârziat să apară pe reţelele de socializare. Cuvântul de ordine este dezamăgirea generală. Liderul Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, a recunoscut că aşteaptă critici de la colegii săi şi că toate federaţiile sunt vinovate, inclusiv administraţia că din rezerva la fondul de salarii nu au fost majorate aproximatib 2.000 de lefuri mici.

Ce spune Sindicatul Roşia

“Şi acum….. încotro?”

Domnilor PREȘEDINȚI!

Atunci când experimentezi o dezamăgire majoră, este normal să rămâi “blocat” pentru un timp, asta am pățit-o noi astăzi.

„Mulțumim”, Federatiei Naționale Mine Energie și domnului director general Sorin Boza, dar mai ales tuturor celor implicați in negocierea de astăzi, pentru nerespectarea articolului 153, din actul adițional la CCM!!!

Emoţional, ne va fi foarte greu să mergem mai departe. Va fi probabil necesară o perioadă de “jelire”. În cele din urmă însă, va trebui să ne ridicam şi să luam hotărârea să trecem și peste aceasta dezamăgire.

Din orice lucru rău pot să rezulte şi efecte pozitive.

Într-o lume atât de coruptă ca a noastră, viaţa nu va fi uşoară. Se pot întâmpla lucruri care să ne clatine până în adâncul fiinţei noastre. Cu ajutorul lui Dumnezeu însă, e posibil să ieşim biruitori din orice încercare.

Minciuna din actul semnat astăzi de cele 4 Federații, cum ca , art.153, va fi pus pe tapet in luna Ianuarie și se va discuta armonizare salarială, e doar o noua amăgire și O NOUA MINCIUNA.

Ce spun ceilalţi lideri

Manu Tomescu nu şi-a putu ascunde nemulţumirea mai ales că este unul dintre cei care au militat public pentru eliminarea discriminărilor salariale, iar acum a fost pus în faţa faptului împlinit. La rândul său, Doru Crăete susţine că dacă nici în ianuarie nu vor fi realizate echilibrările de lefuri, atunci liderii de sindicat şi administraţia nu vor mai avea niciun fel de scuză.

Dar când va fi timp pentru armonizări de salarii pentru că încep negocierile pentru contractul colectiv de muncă. Este nevoie de o nouă grilă de salarizare. Mai este şi problema noii legislaţii fiscale.

2 comentarii la „„Marţea neagră” sau cum au renunţat sindicatele din CEO să îi apere pe cei slabi

  • 20 decembrie 2017 la 7:38
    Legătură permanentă

    La ce va asteptati, cu niste inddivizi ca Iovan, Mitrescu, Parvulescu de o parte si Boza et comp. de cealalta parte? Iesiti bai din sindicat ca tot nu va reprezinta nimeni!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com