Manu Tomescu: NE CONDAMNAȚI CU CINISM, SĂ MUNCIM PÂNĂ LA MOARTE!

Sindicatele din cadrul Complexului Energetic Oltenia trag un semnal de alarmă după ce într-o singură săptămână doi angajaţi ai colosului energetic au decedat la locul de muncă. Este vorba de un salariat din sectorul energetic şi unul din minerit. Un energetician a decedat la Termocentrala Turceni şi un miner la Cariera Jilţ Sud. Ambii au făcut infarct săptămâna trecută şi nu au mai putut fi salvaţi.

Manu Tomescu, lider de sindicat în cadrul Complexului Energetic Oltenia, este de părere că e nevoie să fie redusă vârsta de pensionare la CEO, altfel minerii şi enegeticienii sunt condamnaţi să muncească până la moarte.

„De ce mor la muncă atât de mulți și atât de des în ultimii ani, minerii și energeticienii din C.E.Oltenia? Eu cred că acesta ar trebui să fie întrebarea pe care să și-o pună toți cei care conduc C.E.Oltenia, cei care conduc județele Gorj, Dolj, Mehedinți, dar mai ales cei din Guvernul și Parlamentul României !

Și mai sunt multe întrebări la care așteptăm răspunsuri și mai ales soluții în regim de urgență!

De ce s-a ajuns ca la C.E.Oltenia să fie media de vârstă atât de îmbătrânită, adică 50 de ani?

De ce minerii și energeticienii din C.E.Oltenia nu beneficiază de modificările din noua Lege a Pensiilor pentru a le redusă vârsta de pensionare, așa cum le este redusă altor categorii socio-profesionale din România?

Și nu în ultimul rând ținând cont de faptul că se aruncă bani pe tot felul de studii de sociologie nejustificate, de ce nu se poate face un studiu sociologic pentru a afla care este speranța de viață a minerilor și energeticienilor din C.E.Oltenia, după 25 sau 30 de ani de muncă?

Pentru că dacă luăm în calcul numai ultimul deces al colegului de la Jilț Sud care avea 55 de ani, se pot trage niște concluzii….

La 55 de ani, colegul avea cel puțin 35 de ani de vechime, iar dacă a lucrat și în ture de noapte, cel puțin 8 ani din cei 35, i-a lucrat numai noaptea!

Asta înseamnă că cel puțin 8 ani din viața acestui om, nu a dormit, și a muncit pe întunericul, frigul și umezeala nopților, în zgomotul infernal al utilajelor pe care le supraveghea și exploata!

Deci eu vin și întreb, care este speranța de viață a unui miner sau energetician din C.E.Oltenia, în vârstă de 55 de ani, cu cel puțin 35 de ani de vechime lucrați în frig, caniculă, ploi, vânt, umezeală, zgomot infernal și praf respirat, în comparație cu un alt om cu aceeași vârstă și aceeași vechime, dar din altă categorie socio-profesională, care lucrează în condiții de muncă normale și mult mai ușoare?

Faceți acest studiu și veți vedea că speranța de viață a noastră, după această vârstă, este una extrem de redusă, doamnelor și domnilor guvernanți, senatori și deputați!

Sunt mii de mineri și energeticieni care au contribuit intre 35 și 40 de ani la Sistemul Public de Pensii, dar care au murit și n-au mai apucat să beneficieze de contribuția lor, după o viață de muncă grea, în condițiile de care v-am scris mai sus!

Iar dacă o să lăsați mai departe această nedreptate pe această categorie disprețuită a minerilor și energeticienilor din C.E.Oltenia, înseamnă că.., NE CONDAMNAȚI CU CINISM, SĂ MUNCIM PÂNĂ LA MOARTE!”, a declarat Manu Tomescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com