Manu Tomescu cere unitate în mişcarea sindicală

Liderul de sindicat din cadrul Termocentralei Rovinari, Manu Tomescu, cere unitate sindicală şi teme comune pentru toţi liderii de sindicat. Tomescu este de părere că nu este nevoie ca mişcarea sindicală să fie subminată din interior. „Am văzut în ultima perioadă, cum tot mai mulți politicieni, ziariști și unii care se autointitulează lideri de sindicat, atacând mișcarea sindicală din C.E.Oltenia, generalizând și fără să argumenteze obiectiv cum de au ajuns la concluzia că sindicatele nu sunt bune pentru salariați și că ar fi „o frecție la un picior de lemn”. Încă de la început țin să precizez și să recunosc faptul că în sindicate nu este totul perfect și că mai sunt multe lucruri de îndreptat în ceea ce privește tot ce înseamnă mișcare sindicală în C.E.Oltenia. Mă surprinde însă ipocrizia cu care vin și critică în spațiul public, tocmai politicieni care s-au implicat în crearea unui sindicat galben în CEO, la comandă politică și administrativă, lucru recunoscut și asumat chiar de mediu politic local și confirmat de foști directori din companie ! Cum Dumnezeu să vi să acuzi mișcarea sindicală, când chiar tu ca politician ai creeat un sindicat galben, sindicat care a susținut toate abuzurile și discriminările făcute în trecut de fostul manager Ciurel, în C.E.Oltenia, și mai mult decât atât, a semnat cu administrația un acord prin care drepturile salariale erau împărțite în funcție de apartenența sindicală !”

Unde erau atunci, toți cei care astăzi critică și acuză !?

„De ce nu erau la fel de vehemenți când minerii și energeticienii pierdeau din drepturi și din venituri, an de an !? Mă surprinde cum acum în 2017, după ce sindicatele au reușit să mai recupereze câte ceva, (puțin față de ce s-a pierdut), dar pentru prima dată după atâția ani de tăieri reduceri, oamenii a început să mai și primească. Iar acum toți cei care în trecut tăceau și se făceau că nu văd ce se întâmplă în CEO, astăzi vin dintr-o dată să ne plângă de milă și să ne propovăduiască apocalipsa la C.E.Oltenia ! Ne mai critică lideri de sindicat care nu au fost aleși și nu au participat niciodată la alegeri, în structurile lor proprii. Lideri de sindicat care nu mai muncesc de zeci de ani și care sunt băgați prin zeci de ONG-uri și prin toate comisiile de dialog social, locale și naționale, iar în loc să vină în fața oamenilor să le spună ce au facut pentru ei, preferă mai bine să acuze, să critice și să dea vina pe alții. Domnilor, vreau să vă spun că la ora la care dumneavoastră veniți la televizor și criticați mișcarea sindicală în integralitatea ei, prin toate subunitățile companiei sunt zeci de lideri de sindicat care muncesc cot la cot cu colegii lor ! Sau unii dintre ei în loc să fie acasă alături de familie, în timpul lor liber, sunt pe undeva printr-un spital, așteptând pe la uși să vorbească cu doctorii despre colegii lor bolnavi și internați !”

Lideri care nu au fost niciodată la televizor

„Știți dumneavoastră domnilor critici și formatori de opinie, câți zeci sau poate sute de lideri de sindicat sunt în compania asta, care nu au fost niciodată la televizor și pe care nu-i cunoașteți, dar care au făcut sacrificii pentru membrii și colegii lor, mai multe decât va face vreodată, toată clasa politică din țara asta !? Și ca să nu mai lungesc atât postarea mea, aș vrea să le transmit și un mesaj colegilor mei, salariați din C.E.Oltenia ! Stimați colegi, orice ar spune toți cei care strigă că sindicatele sunt un lucru rău pentru dumneavoastră, eu vă spun că sindicatul este la ora actuală singura formă legală și reală prin care putem să ne apărăm drepturile și interesele ! Mai știu că sunt și colegi desindicalizați din diverse motive, dar nu am auzit ca vreunul dintre aceștia să refuze drepturile negociate de sindicatele astea blamate, din C.E.Oltenia ! Și nici noi cei care mai suntem în sindicatele astea blamate, nu beneficiem de vreun drept negociat de politicienii care ne critică, sau de cei nesindicalizați”, potrivit lui Manu Tomescu.

Andrei Pavel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com