Manu Tomescu aproape să spună adio mişcării sindicale

Liderul de sindicat din cadrul Termocentralei Rovinari, Manu Tomescu, consideră un eşec total negocierile cu administraţia pentru repartizarea rezervei la fondul de salarii şi echilibrarea de lefuri. Manu Tomescu spune că este dezamăgit de liderii de sindicat, indiferent de federaţiile din care fac parte şi că îşi va continua lupta pentru stoparea discriminărilor salariale,  indiferent ce se va întâmpla cu mişcarea sindicală.

„În urma ședinței comisiei de negociere în care s-a stabilit ca rezerva la fondul de salarii să nu fie folosită pentru echilibrările salariale, așa cum prevede contractul colectiv de muncă, fac și eu câteva precizări. Vă spun din capul locului că pentru mine ca lider de sindicat, nerespectarea prevederilor articolului 153 din contractului colectiv de muncă, este un EȘEC TOTAL și sunt profund dezamăgit. Totodată sunt uimit și indignat față de tupeul și trufia cu care boșii din SMEO și Univers se laudă pe rețelele de socializare și în presă, cu o mare victorie și realizare în negocierile de ieri!”

Nemulţumit de atitudinea Federaţiei „Univers”

„Cum poți tu ca lider de sindicat să te lauzi și să te bucuri de nerespectarea prevederilor CCM, doar pentru a le face în ciudă liderilor FNME, știind că ai și tu în sindicatul tău membrii de sindicat care au salarii de mizerie și care sunt discriminaţi !? Mă revoltă și faptul că boșii din SMEO și Univers s-au opus public ca economia la fondul de salarii să fie folosită pentru echilibrările salariale, scandând lozinca „toți au muncit și toți trebuie să primească în mod egal”, iar pentru ei această lozincă nu este valabilă decât acum, o dată pe an, dar în celelalte 12 luni în care salariații discriminați muncesc pe bani mulți mai puțini față de colegii lor, această lozincă nu mai este valabilă !”

Dezamăgit de liderii FNME

„Și nu în ultimul rând vă mărturisesc că sunt dezamăgit și de atitudinea majorității colegilor lideri din FNME, cel puțin în această privință ! Aș fi ipocrit să îi acuz numai pe cei din SMEO și Univers dacă nu aș recunoaște că sunt profund dezamăgit și de atitudinea FNME ! Cu toate că FNME este singura federație care a propus și impus modificarea articolului 153 din CCM, specificând o REGULĂ ca din rezerva la fondul de salarii să se facă echilibrări salariale, eu consider că liderii FNME s-au bătut prea puțin ca această regulă să fie respectată ! Personal am făcut o campanie pentru stoparea discriminărilor salariale din C.E.Oltenia și am atras atenția public încă din luna octombrie a acestui an, că administrația nu face nimic pentru a pune în practică echilibrările salariale și că în subunitățile CEO nu se face niciun demers în acest sens. Iar acum să vi și să spui că nu mai este timp, mie mi se pare că este o scuză neserioasă și necredibilă ! Am pus o poză la postarea mea, cu un fragment dintr-o scrisoare pe care mi-a trimis-o un coleg discriminat și care aștepta ca mulți alții să li se facă dreptate în această privință….Iar eu vă spun că nu o să mă opresc să atrag atenția, să lupt și să protestez sub toate formele împotriva discriminărilor salariale sau de orice alt fel ! Și chiar dacă o să rămân și singur în această campanie, nimeni și nimic nu o să mă poată opri !”, potrivit unei postări a lui Manu Tomescu, pe o reţea de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com