Mai sunt posibile proteste la CEO, dacă angajaţii nu beneficiază de creşteri de salarii?

Liderii de sindicat din Federaţia Naţională „Univers” vorbesc de organizarea de proteste, dacă nu vor exista creşteri de salarii la Complexul Energetic Oltenia(CEO). Eugen Iovan, sindicalist din Termocentrala Turceni, propune chiar proteste împotriva ministrului Energiei, Toma Petcu, dacă promisiunile administraţiei CEO, privind creşterile de lefuri nu vor fi transpuse în practică în 2018. Totul va depinde de modul în care va arăta proiectul de buget al Complexului Energetic Oltenia în anul 2018.

Iovan ameninţă cu protestul

„Domnule, o să facă Univers nişte proteste de o să rămână lumea cu gura căscată. O să îl luăm pe ministru pe sus. A făcut nişte promisiuni. A spus că vor creşte salarile, că vor face şi că vor drege şi să vedem ce buget de venituri şi cheltuieli ne prezintă pe 10 cei de la CEO, aşa cum ne-au anunţat. Noi nu vom sta cu mâinile în sân şi vom face acţiuni de amploare. Nemulţumirile sunt foarte mari. Am rămas cu salariile în urmă în comparaţie cu alte unităţi şi cu alte societăţi şi vrem să fie plătită munca. Vrem să protestăm la Bucureşti. Eu am o supărare foarte mare pe domnul ministru pentru că la ultima întâlnire pe care am avut-o în noiembrie 2017 spunea că în programul de reparaţii este prins şi SE Turceni, cu blocul numărul 3. Acum este scos din program. Acum nu mai avem siguranţă în exploatarea blocurilor. Banii se buc la Rovinari şi la Işalniţa. Aşteptăm să vedem ce ne prezintă conducerea CEO pe data de 10 ianuarie ”, a spus Eugen Iovan.

Creştere de salarii de 10%

Vicepreședintele Federației „Univers”, Adrian Marciuc, nu exclude nici el protestele. Sindicaliştii au cerut în principal o creştere cu cel puţin 10% a salariilor şi tichete de vacanţă. „Trebuie să atragem atenţia pentru că se ştie, am discutat tot anul trecut. S-a tot promis creşteri de salarii din partea administraţiei. Au fost tot felul de mulţumiri din partea ministerului, că am ajutat sistemul energetic, dar cam atât, în rest nimic. Urmează negocierile şi le-am spus oamenilor că anul trecut nu s-a putut face mai mult. Unii au înţeles, alţii nu. Dar anul acesta acesta nu mai ţine placa. Trebuie să reuşim să avem creşteri de salarii. Eu nu cred în nicio promisiune. Am crezut prima data. A fost cu zilele suplimentare. S-a alocat suma de 24 de milione de lei, dar şi oamenii au muncit mai mult şi li se cuveneau aceşti bani”, a spus şi Marciuc.

Minerii şi energeticienii au rămas de căruţă

„Acum să ne uităm şi în jurul nostru unde bugetarii  şi alte categorii de salariaţi au salarii mai mari cu 10-15%. Minerii şi energeticienii au rămas de căruţă. Nu se mai poate. Trebuie să ne impunem şi noi punctul de vedere. Noi am anunţat conducerea federaţiei, avem adresă către conducerea ministerului. Aşteptăm să vedem bugetul. Alegem calea Bucureştiului. Apelăm la toate formele de luptă legale. Să nu ne mire dacă vor apărea conflicte spontane la unităţi, referitor la acestă treabă”, a mai spus Marciuc.

One thought on “Mai sunt posibile proteste la CEO, dacă angajaţii nu beneficiază de creşteri de salarii?

  • 9 ianuarie 2018 la 17:47
    Legătură permanentă

    Iovane , ciocu mic! Voi la Turceni intai sa aratati ca sunteti capabili de functionare economica, siuranta si stabilitate si abia apoi sa aveti pretentii. La ce conducere aveti cu Pauraru si Filip , noroc ca a mai venit Pisc ca erati pe derdelus!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com