Mai recuperează ANI banii de la Marian Negrescu, fostul manager al Teatrului „Elvira Godeanu”?

Agenţia Naţională de Integritate ar trebui, în opinia unor reprezentanţi ai autorităţii locale, să recupereze mai multe sume de bani de la Marian Negrescu, fostul director al Teatrului „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. Este vorba de 466.128 de lei, pe care, susţine ANI, Negrescu i-ar fi încasat ilegal de la instituţia la care a lucrat. De altfel, ca urmare a demersurilor ANI, Negrescu a rămas fără postul de manager şi timp de trei ani nu va mai avea voie să ocupe funcţii publice.

A pierdut procesul cu ANI

Marian Negrescu a pierdut procesul cu ANI la instanţa supremă. Astfel, s-a stabilit că acesta s-a aflat în conflict de interese. Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui Marian Negrescu, managerul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu, întrucât, în perioada 2008 – 2013, a încheiat cu teatrul 42 de contracte de colaborare pentru activități și prestații artistice, atât în calitate de director/manager al teatrului, cât și în calitate de colaborator, contracte în urma cărora a obținut un folos patrimonial în sumă de 466.128 de lei.

Negrescu a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare de Târgu Jiu, apoi achitat de Curtea de Apel Craiova, unde a primit doar o amendă de o mie de lei. Rămâne de văzut dacă ANI va mai face vreun demers în privinţa recuperării banilor respectivi sau demersul iniţial nu a avut în vedere şi latura pecuniară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com