Mai e puţin şi la Târgu Jiu Poliţia Locală va deveni Poliţia în Chiloţi

Una din instituţiile de la nivelul oraşului Târgu Jiu despre care ai zice că ar trebui să fie importantă, dar nu este se scufundă.  A fost adusă într-un aşa hal de subdezvoltare şi nemodernizare, încât te întrebi de ce se uită cu milă golănaşii din oraş la poliţiştii care vin să le aplice câte o amendă pentru consum de alcool sau tulburarea ordinii şi liniştii publice. De mila poliţiştilor locali, mini-interlopii din Târgu Jiu o să ajungă să se bată singuri, ca să îşi ia şi poliţiştii locali leafa.

E bine că au mulţi şefi

„Au fost scoase în evidenţă o serie de disfuncţionalităţi la Poliţia Locală. În baza rezultatelor controlului care a avut loc acolo am dat o dispoziţie conducerii Poliţiei Locale pentru a remedia deficienţele şi a se conforma”, zice cu seriozitate şi Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu. Daa, mari nereguli! Unul nu avea şireturile legate, altul venise nebărbierit. Un altul nu făcuse raport unui boschet pentru că refuzase să se dea la o parte din calea lui. Poate o verifica şi achiziţiile, materialele expirate, abonamentele la telefoanele mobile, numărul de şefi pe metru pătrat, aiureala de organigramă, lipsa dotărilor şi la propriu şi la figurat, rablele cu care merg în misiuni şi de ce nu au cumpărat maşini noi, dacă tot au avut 174.000 de lei de la Consiliul Local. Poate descoperă controlul şi cine e şeful la Poliţia Locală şi dacă poartă uniformă în timpul serviciului. Nici nu îţi dai seama cine controlează şi cine e controlatul.

COMUNICAT DE PRESĂ

Având în vedere finalizarea verificărilor efectuate de comisia formată din auditori interni din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Jiu, Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu aduce în atenția opiniei publice următoarele precizări constatate de aceasta.

În ceea ce privește dotarea Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu, în fiecare an prin bugetul de venituri și cheltuieli s-a prevăzut muniția, furniturile și armamentul de natura mijloacelor fixe necesare, sume care ulterior au fost redistribuite, pentru acoperirea altor cheltuieli necesare funcționării.

În privința spațiului închiriat de Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu, concluzia auditorilor este că instituția trebuie să stabilească persoanele din vina cărora s-a ajuns la plata cheltuielor de judecată și de executare generate de neluarea măsurilor de eliberare și recuperarea sumelor respective. 

Norma de hrană a fost solicitată de conducerea instituției de la finele anului 2016 la fundamentarea bugetului pentru anul 2017  și în numeroase rânduri conform notelor de constatare, în valoare actualizată, nefiind aprobată în Consiliul Local.

De asemenea, având în vedere declarațiile din spațiul public, ce s-au regăsit și în lista aspectelor verificate de auditori, referitor la înființarea Serviciului Juridic, s-a concluzionat că acest compartiment a fost creat în baza prevederilor legale.

Totodată, din analiza atribuțiilor și posturilor existente din cadrul serviciului reiese faptul că acestea au fost stabilite conform legislației în vigoare.

În același timp, referitor la verificarea documentelor care atestă personalizarea tuturor mijloacelor de transport din dotare, concluzia comisiei este că din legislația în vigoare nu rezultă o obligație imperativă privind inscripționarea.

De asemenea, în privința conformității sporului de noapte, din analiza documentelor nu au fost constatate neconformități.

În ceea ce privește modalitatea de exercitare a vizei de control financiar preventiv propriu în instituție s-a stabilit recalcularea drepturilor salariale pentru cea de-a doua persoană stabilită prin decizie a conducătorului instituției.

 De asemenea, auditorii au mai concluzionat, în cazul contractului încheiat de Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu cu o societate de telefonie mobilă, să fie dispuse măsurile legale de chemare în judecată în vederea recuperării bunurilor sau contravalorii acestora, a persoanei în cauză, întrucât aceasta nu mai este angajată a instituției. Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu s-a adresat deja instanței de judecată.

 Cât privește conformitatea constituirii comisiei de disciplină de la nivelul Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu, compartimentul Audit Public Intern a concluzionat că desemnarea membrilor în comisia de disciplină se face pentru un mandat de 3 ani, Sindicatul Polițiștilor  și Vameșilor Pro Lex, putând să se adreseze instanței de contencios administrativ competente. Sindicatul reclamant are membru numit în comisia de disciplină, chiar dacă nu a prezentat hotărârea de reprezentativitate.

La nivelul Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu se fac deja verificări în privința aspectelor concluzionate de auditori. Măsurile care se impun pentru remedierea celor constatate de Compartimentul Audit Public Intern vor fi duse la îndeplinire în totalitate și comunicate Primarului municipiului Târgu Jiu până la data de 29.11.2017, conform adresei înaintate Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com