Luptă grea între Weber şi Cârciumaru pentru întâietatea în partid

Luptă grea pentru supremaţie în PSD Gorj între Florin Cârciumaru, preşedintele în funcţie şi preşedintele executiv Mihai Weber. La mijloc se află preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Mihai Cosmin Popescu. În ultima perioadă Mihai Weber şi Cosmin Popescu au „jucat” în tandem, inclusiv în aparţiile publice. Cei doi vor să obişnuiască electoratul şi chiar pe membrii PSD cu posibilii noi şefi ai partidului. În tablou mai este însă şi Florin Cârciumaru, care încă nu se vede scos din joc, aşa de repede pe cât şi-ar dori Mihai Weber.

Călinou echilibrează balanţa de putere?

Cârciumaru este conştient de faptul că, dacă mai doreşte încă un mandat de parlamentar va trebui să deţină o funcţie politică importantă, respectiv pe cea de preşedinte. Deşi se vorbeşte de democraţie internă în partide, rolul preşedintelui este decisiv într-o organizaţie şi acesta are un cuvânt greu de spus în orice problemă, inclusiv în ce priveşte ordinea pe liste, la parlamentare.

Mihai Weber şi-a dat seama că a abordat prea abrupt problema retragerii lui Cârciumaru din fruntea PSD şi a schimbat strategia, prezentându-l pe Cosmin Popescu drept posibil preşedinte, în cazul în care Florin Cârciumaru nu va mai candida. În plus, Mihai Weber promite posturi de secretar de stat în continuare lui Mihai Prunariu şi lui Toader Pasti, pentru a beneficiar de sprijin în filială.

În altă ordine de idei revenirea lui Călinoiu în partid ar putea fi un atu pentru Cârciumaru, deşi nu se ştie câtă influenţă mai are fostul şef al CJ Gorj în PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com