Lupi și urși filmați în Parcul Național „Defileul Jiului”

Lupi și urși au fost filmați în această săptămână în Defileul Jiului. Un lup a fost observat de către un fotograf, iar o familie de urși a fost surprinsă de o cameră de supraveghere video într-o pădure.

„Întâlnire cu un lup în Parcul Național Defileul Jiului

Fotografiile frumoase au fost realizate de fotograful de wildlife Mircea Croitor

Țara noastră are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Uniunea Europeană. Lupii trăiesc în haită, sunt foarte inteligenți și rar văzuți în libertate. Lupii au un rol important în menținerea unor ecosisteme sănătoase.

Haita este formată din perechea conducătoare, masculul și femela alfa, precum și puii lor de până la 3 ani. Uneori pot aparea și alți lupi, rude ale celor alfa. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziția lupului în haită.

Lupii parcurg zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea. Atacă în haită, bine coordonați, și dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă.

Parcul National Defileul Jiului – Defileul Jiului National Park, unul din cele 22 de parcuri naționale sau naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de peste 11.000 de hectare, între masivele Parâng și Vâlcan, pe raza județelor #Hunedoara și #Gorj.

Din cele peste 11.000 de hectare ale parcului, aproape 9.500 de hectare sunt păduri, 8.984 de hectare fiind în zone de protecție strictă sau integrală, unde intervenția umană nu este permisă.”, conform ROMSILVA.

credit: Mircea Croitor, fotograf wildlife

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com