„Luna culturii” în Polovragi se apropie de final

În data de 19 iulie 2020 se va desfășura  on line a II-a  ediție a Festivalului Național de Folclor Cheile Oltețului, iar în data de 20 iulie 2020, tot on line, are loc cea mai veche Nedeie din țară, Nedeia de la Polovragi.Cele trei evenimente fac parte din ”Luna Culturii Polovrăgene”.

Pentru Festivalul național de folclor Cheile Oltețului s-au înscris 20 de participanți. Festivalul va fi deschis on line cu un recital susținut de câștigătorii ediției 2019: Manasiescu Mălina, marele trofeu al festivalului, Șandru Ioana, premiul I solist vocal și Alexandru Marin, acordeon, premiul I soliști instrumentiști. Festivalul este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Polovragi.

Membrii juriului Festivalului Național de Folclor Cheile Oltețului, Ediția a II-a, Polovragi 2020:

Președinte Juriu Conf.Univ. Dr habil. Gabriela Rusu-Păsărin

Prof. Rodica Popa-Comăniciu-Interpret muzică populară din Sibiu

Prof. Emilia Drăgotoiu-Nanu-Interpret muzică populară din Gorj

Gabriela Rusu, nume publicistic Gabriela Rusu-Păsărin, este conf. univ. dr. conducător de doctorat la Universitatea din Craiova, Facultatea de Litere, specializarea Comunicare şi relaţii publice. Gabriela Rusu este autorul a paisprezece cărţi (zece în calitate de autor unic, patru în calitate de coautor. Ca domenii de competenţă ştiinţifică: istorie și critică literară, folclor, antropologie culturală, istoria presei, comunicare și jurnalism. A primit 42 de premii şi diplome de excelenţă de instituții din România, Serbia, Republica Moldova, Canada.

Rodica Popa- Comaniciu este absolventa Academia de Muzica Gheorghe Dima Cluj – Napoca 2004, pedagogie muzicală catedra de folclor profesor dr.Ioan Bocșa. Consiler cultural în Asociația Generală a Mărginenilor, profesor de muzică școala Gimnazială nr.4 și scoala Ioan Slavici Sibiu, profesor de canto și interpret de folclor. Iubește portul popular,tradiția și cântecul care poate să aline orice durere.

Prof. Emilia Drăgotoiu Nanu, referent de specialitate in cadrul C.J.C.P.C.T. Gorj, interpret de folclor. A făcut parte, ca interpret de folclor, din Ansamblurile: Rapsozii Gorjului, Maria Lătărețu, Doina Gorjului. A predat canto popular la Scoala Populara de Arta Tg Jiu, iar în prezent este profesor de canto la Palatul Copiilor Tg Jiu și referent de specialitate în cadrul CJCPCT Gorj.

Primăria si Consiliul Local Polovragi, organizeaza on-line FESTIVALUL DE FOLCLOR

„NEDEIA DE SFÂNTUL ILIE” POLOVRAGI, în data de 20 iulie 2020. La acest eveniment partener este CJCPCT Gorj.

Scopul festivalului:

– Conservarea si popularizarea tradițiilor locale legate de viața păstorilor si de fenomenul transhumanței ;

-Promovarea turistică a zonei ;

-Perpetuarea si valorificarea scenică a tradițiilor românești in domeniul dansului, cântecului și portului popular ;

-Păstrarea relațiilor de colaborare pe plan  cultural, economic și a unității spirituale a comunităților păstorești din țară și din Mărginimea Sibiului.

Participare:

Festivalul este deschis formațiilor artistice de amatori (ansambluri folclorice, grupuri folclorice, echipe de dansuri, soliști vocali si instrumentiști), formate din participanți de toate vârstele. Participarea la festival se realizează pe baza de invitație transmisă de organizatori. Numărul formațiilor este limitat. Această ediție a „Nedeii de Sfântul Ilie de la Polovragi”  se  desfășoare în mediul on-line, ca urmare a măsurilor impuse pe plan național pentru limitarea riscurilor generate de coronavirusul SARS-COV-2 .

Evenimentele în intregime vor fi promovate pe paginile de Facebook ale instituțiilor organizatoare si ale ansamblurilor participante.

Și vestitul târg de Sfântul Ilie se desfășoară anul acesta tot on line. Fotografii cu produsele comercianților vor fi încărcate  pe pagina de facebook Nedeia de Sfântul Ilie și Primăria comunei Polovragi. Pentru ediția din 2021 se va ține cont de cei care participă on line anul acesta și trimit fotografii cu produsele oferite spre vânzare.

„Dacă până anul acesta puteam să mergem la cel mai mare târg organizat la nivel național, acum din cauza pandemiei de coronavirus le putem admira și cumpăra produsele comercianților online. Așadar începând de vineri 17 iulie 2020 puteți să vizitați pagina de Facebook a Primăriei comunei Polovragi, Nedeia de la Polovragi și a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj pentru a vedea ce obiecte puteți achiziționa. Cumpărătorii au posibilitatea să își aleagă de aici produse de calitate.”, conform Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale  Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com