Locuitorii comunei Stoina, chemaţi la urne să îl aleagă pe noul primar

Localnicii din Stoina vor fi chemaţi la urne în această toamnă pentru a-şi alege noul primar. Primăriţa Ioana Buşe a rămas fără fotoliul de edil, după ce prefectul de Gorj a emis un ordin de încetare a mandatului. Edilul din Stoina fusese condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, în urma unei decizii definitive a Curţii de Apel din Craiova. Prin urmare a fost necesar un referat de specialitate întocmit de secretarul primăriei şi de un ordin emis de prefectul de Gorj. În momentul de faţă se va asigura un interimat la primărie, până la organizarea unui nou scrutin. Este vorba de alegeri parţiale care vor avea loc în comuna Stoina, pentru stabilirea noului primar al localităţii.

Trimisă în judecată de DNA

Ioana Buşe a fost trimisă în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie, într-un dosar care a vizat obţinerea de subvenţii agricole de la APIA de către două persoane. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a omului de afaceri Florentin Pârvan, administrator și asociat unic al SC Patrick Florian SRL, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de: folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri, în formă continuată; înșelăciune, în formă continuată; instigare la fals intelectul, în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată. Trimisă în judecată pentru infracţiuni similare este şi Iulia Pârvan, administrator la firma respectivă. Nu în ultimul rând vor răspunde în faţa magistraţilor, Ioana Buşe şi Ion Gorun, primar al comunei Stoina, respectiv inspector în cadrul Primăriei Stoina, la data faptelor, ambii acuzaţi de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri, în formă continuată; complicitate la înșelăciune, în formă continuată și fals intelectual, în formă continuată.

Alegeri parţiale urmează să fie organizate şi în comuna Samarineşti. Prefectul va emite, de asemenea, în perioada următoare, un ordin de încetare a mandatului pentru Marian Ardeiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com