Liderii SMEO şi liderii PSD, lobby pentru revenirea lui Ciurel în CEO!?

Potrivit sindicatelor din Federaţia Naţională Mine Energie(FNME), preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia(SMEO), Gabriel Căldăruşe, a avut săptămâna trecută o discuţie cu politicieni din PSD pe tema Complexului Energetic Oltenia. La întâlnire ar fi participat Florin Cârciumaru, Mihai Weber şi Cosmin Popescu. „Joi, 7 septembrie 2017, Căldărușe împreună cu câțiva lideri doar de la SMEO, au fost la o întâlnire de taină cu senatorul Florin Câriumaru, deputatul Mihai Weber și președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu, întâlnire care până la urmă a fost desconspirată de Florin Cârciumaru. Se pare că scopul principal pe care l-a avut Căldărușe la această întâlnire, a fost să îi înduplece pe cei trei lideri politici să îl aducă pe Ciurel în Directoratul C.E.Oltenia. După cum vă amintiți, când noi liderii FNME am cerut o întâlnire cu liderii politici și cu factorii de decizie din județul Gorj, am anunțat public și am invitat în mod oficial pe toți cei 7 parlamentari din județ, pe cei doi miniștrii secretari de stat, prefectul, Conducerea CEO și pe toți liderii de sindicat, din toate cele 4 federații sindicale, unde au participat chiar și cei de la SMEO. Noi avem motive serioase să ne punem câteva întrebări în legătură cu felul în care Căldărușe conduce SMEO și amaneatează încă o dată interesele minerilor pentru al aduce pe Ciurel înapoi la CEO”

Cârciumaru nu ar fi de acord cu varianta „Ciurel”

„De ce la această întâlnire Căldărușe nu i-a invitat nici măcar colegii lui din federația Univers, liderii Adrian Marciuc, Eugen Iovan, Constantin Crețan, Vilceanu Ion și Dorinel Licurici ? De ce nu a fost anunțată presa (Eugen Maruta, Matei Claudiu, Alina Popescu, Roxana Stoian, Timpea Iulian Alin, Mihai Leonard Filip,Iuliu Goiceanu,etc) și s-a aflat de această întâlnire abia seara, după ce Florin Cârciumaru i-a dat de gol într-o emisiune tv ? De ce a fost o întâlnire numai între Căldărușe împreună cu câțiva lideri SMEO și cei trei lideri PSD, și nu au fost invitați și Dan Vîlceanu, Scarlat Iriza, Toma Petcu, Sorin Boza, Andrei Maioreanu, Doru Visan, oameni care se pot și ei implica pentru bunăstarea minerilor și energeticienilor din C.E.Oltenia ? Dar NU, Căldărușe și cei care conduc sindicatul creat de Ciurel, au un singur scop ! Să îl readucă cu orice preț pe Ciurel la conducerea C.E.Oltenia. Pe surse am aflat că senatorul Florin Cârciumaru i-a zis lui Căldărușe că nici nu vrea să mai audă de Laurențiu Ciurel”, potrivit unei postări a sindicatelor FNME de pe paginile de socializare.

PSD recunoaşte existenţa întâlnirii

PSD  Gorj a transmis, de asemenea, un comunicat de presă în care nu explică exact ce s-a întâmplat, dar admite că întâlnirea a avut loc. „Liderii sindicali din SMEO  au avut, la sfârșitul săptămânii, în sediul Consiliului Județean, o întâlnire de lucru cu parlamentarii PSD Florin Cârciumaru și Mihai Weber, dar și cu președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu. Liderul sindical Gabriel Căldărușe le-a solicitat celor trei social-democrați să le susțină în mod oficial revendicările prezentate deja administrației CEO. Acestea presupun majorări salariale, după ce managerul companiei, Sorin Boza, a anunțat profit în primele șase luni ale anului, dar și îmbunătățirea condițiilor de muncă în carierele miniere, precum și acordarea adecvată a echipamentelor de sezon. De asemenea, sindicaliștii din minerit și energie le-au solicitat senatorului Florin Cârciumaru și deputatului Mihai Weber să urgenteze la Guvern proiectele care  vizează exproprierile în vederea extinderii frontului de lucru în zonele miniere. Ministerul Energiei a inițiat un proiect de hotărâre de Guvern care prevede alocarea a 11,4 milioane de lei pentru exproprierea terenurilor necesare pentru extinderea lucrărilor de exploatare a lignitului în perimetrul minier Roșia Jiu. PSD rămâne interesat de activitatea din minerit și energie, de condițiile în care lucrează salariații, alături de partenerii de la ALDE. Discuțiile au fost purtate pe un segment lărgit, au fost vizați toți angajații  și întreaga activitate a Complexului Energetic Oltenia, nu doar o anumită categorie și un anumit segment. Astfel de întâlniri, de lucru,  ale parlamentarilor PSD cu sindicatele vor avea loc periodic. Biroul de presă al PSD Gorj”, conform comunicatului.

Andrei Pavel

One thought on “Liderii SMEO şi liderii PSD, lobby pentru revenirea lui Ciurel în CEO!?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com