Liderii FNME, puşi la zi de un sindicalist din Federaţia „Univers”

Liderii Federaţiei Naţionale Mine Energie(FNME) sunt puşi la zid de un sindicalist din cadrul Federaţiei „Univers”. Este vorba de Petre Mămăligă, membru în Comisia de cenzori a federaţiei amintite. Mămăligă realizează un adevărat rechizitoru asupra situaţiei în care se află FNME şi lasă să se înţeleagă faptul că Federaţia Naţională Mine Energie ar fi în criză de lideri sau că actualii şefi propun un dublu-limbaj. Unul pentru celelalte federaţii şi administraţie şi celălalt pentru membrii FNME şi opinia publică.

„Românul a fost obișnuit dea lungul existentei sale,  sa caute un țap ispășitor pentru orice eșec personal, așa cum colegi noștri de la FNME, arată cu degetul spre reprezentanții sindicali de la FNSE Univers, făcându-i responsabili pentru faptul ca au încercat sa fie corecți cu salariații acordându-le același cuantum al premei, in mod egal la toti, FARA DISCRIMINARE (parca asa suna sloganul) in pragul sărbătorilor de iarna.Nu domnilor colegi, nu ne bucurăm pentru necazul altora, insa atunci când te arzi cu ciorba sufli si-n iaurt, iar voi trebuie sa răspundeți pentru minciunile aruncate in fata mulțimi, in adunările pe care le controlați cu clase acordate din ,,burta,,.

Oficial noi cei responsabili din FNSE Univers ne cerem scuze pentru:

– semnarea acordului de către FNME;

– neaprobarea referatelor făcute pe sub masa, obișnuința de a fura startul a celor din FNME si a nu respecta regulile stabilite(vezi cazul Sucursalei Rovinari unde la negociere se cereau fonduri pentru optimizare iar prin spate erau făcute referate nominale pe sectoare de activitate pentru aproximativ 300 salariati)- probabil doreau sa breveteze optimizarea optimizării;

-mârlănia unora de a promite clase condiționat de trecerea salariaților la organizația sindicala pe care o reprezintă;

– mesajul ciocoilor, transmis pentru intimidarea salariaților cum ca se vor lua clase de la cei care au un salariu mai mare si se vor da la cei cu salariul mai mic, crezând de fapt ca vor impresiona, fara sa încerce sa găsească resursele necesare care sa nu afecteze pe nimeni;

– neputința celor din FNME, de a onora toate iluziile vândute membrilor săi si nu numai.

Motivarea cum ca FNSE Univers este majoritara in comisie si a cântărit mult in luarea deciziei privind împărțirea rezervei constituite, in mod egal salariaților, nu sta in picioare, deoarece decizia privind împărțirea rezervei in mod egal fusese stabilită de către reprezentanții celor doua federații (FNSE Univers si FNME) înainte cu o zi de începerea comisiei.Faptul ca o parte din reprezentanți in comisie din partea FNME nu au știut, sau dimpotrivă fac pe răniții in cunoștința de cauza, ridica un mare semn de întrebare asupra discernământului lor.

Vorbind din punct de vedere tehnic, fizic nu ar fi existat posibilitatea sa fie listate, semnate si transmise către Revisal toate aceste acte adiționale pana la sf. de an, a celor ce ar urma sa primească clase.

Daca privim in urma, nu putem spune ca in cursul acestui an nu au existat plusuri la salariile mici, fapt ce face sa ne scoată din culpa ca nu se dorește acordarea de clase, insa logic gândind intr-un sistem de salarizare sănătos, exista ierarhizare pe funcții si meserii, neavând toti același salariu chiar daca au aceiași meserie.

Daca veți face un calcul simplu veți vedea ca veniturile celor care au făcut parte din fosta SNLO au crescut sistematic in medie cu 15-20%, comparativ cu veniturile salariaților proveniți din fostele complexe energetice unde au existat reduceri substanțiale la anumite categorii.

Tinem sa atragem clar atenția asupra faptului ca rezultatele companiei se datorează in mare măsura efortului comun al tuturor salariaților, nu a unei anumite categorii cum încearcă anumiți lideri sa arate, fapt pentru care recompensa trebuie sa fie unitara.

Secretar General

Petre Mămăligă”, potrivit unei postări a liderului de sindicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com