Liderii din Federaţia Univers şi din SMEO, mulţumiţi de acordul cu administraţia CEO

„In urma negocierilor purtate in cadrul Comisiei Mixte Administratie-Sindicate din 19.12.2017, FNSE Univers, prin reprezentanții sindicali in comisie, arată ca sa ținut de cuvânt si a demonstrat încă o data, daca mai era cazul, respectul cuvenit fata de salariații CEO pe care-i reprezintă. Având in vedere cele discutate si stabilite in cadrul Consiliului Federal de la Sibiu între responsabili sindicali ai organizațiilor afiliate si solicitarea înaintată către Directoratul CEO,au fost stabilite următoarele :

1. Împărțirea in mod egal la toti salariații a rezervei rezultate din fondul de salarii in cuantum de 350 lei brut/ salariat, pana pe data de 28.12.2017 urmând ca la chenzina a II, a lunii Decembrie sa fie acordată si rezerva la fond rezultata in luna Decembrie.

2. Pe data de 17.01.2018, se va întruni comisia mixtă pentru a lua in discuție majorarea adaosului lunar de la 250 lei la 400 lei si constituirea unui fond de promovare-avansare ce se va acorda in mod nediscriminatoriu la nivelul fiecărei Exploatări/Sucursale, unde conducerea administrativă împreuna cu reprezentanții organizatiilor sindicale in baza unor reguli si principii stabilite in comisie, vor face simulări si vor acorda clase de salarizare personalului angajat.

3. A fost luat in discuție pentru a se prinde in BVC-ul lui 2018 un număr de 200 disponibilizări fata de 750 cat se aflau in programul multianual avizat de Directorat, validat de Consiliul de Supraveghere si aprobat de AGA.

4.Pana in data de 15.01.2017 se va demara procedura de negociere a unui nou CCM la nivelul CEO.

5.In urma solicitării de a ne prezenta proiectul de BVC pe 2018, in vederea consultării am primit asigurări din partea membrilor Directoratului ca acesta va fi prezentat când se va finaliza, domnul Boza -Presedintele Directoratului menționând ca a fost luată in calcul o creștere semnificativă a sumelor alocate lucrărilor de investiții si mentenanța .

6.Am stabilit ca din rezerva rezultata din suma alocată pentru rectificarea fondului de salarii, pentru plata orelor suplimentare, se vor plăti orele lucrate si necompensate cu timp liber pana la 01.12.2017, in limita maxima a 80 ore/salariat .

In concluzie am demonstrat ca daca se dorește cu adevărat ceva este realizabil, numai daca suntem uniți si nu dam dovada de mârșăvie si aroganta, făcând promisiuni deșarte care nu fac decât sa mărească prăpastia si neîncrederea între membrii de sindicat si organizațiile sindicale.”, potrivit unei postări a vicepreşedintelui SMEO, Jan Popescu, din Rovinari.

One thought on “Liderii din Federaţia Univers şi din SMEO, mulţumiţi de acordul cu administraţia CEO

 • 20 decembrie 2017 la 13:52
  Legătură permanentă

  Se impune o Erata la punctele 4 si 6 din prezenta mai sus difuzata. Nu simt nevoia de multumiri cand am scris sindicatului CTERovinari nu si-au amintit nici macar zicala „cat eram in treaba multi ma intrebau” . Depasind 70 de ani chiar daca m-ar invita ca pe vremurile mele ii tefuz direct ca nu au fost capabili sa nu rupa ” cureaua de transmisie” asa se numea invechiul FGM din Romania , miscarea sindicala care a castigat prin mineri drepturile minerilor incepand cu August 1977 , in Valea Jiului,
  minerii din Motru in 1981, am lucrat cu aceia si m-am ratacit in multi cocleti ai vremii pana m-au trimis sa ies la pensie si am stiut sa-mi vad de treaba sa ies la pensie, sa mi se tunda un drept legal, tot prin cocletarie a unui CCM, ingatuit de cei care
  purtau un soi de negocieri! Am inteles atunci ca cei care purtau cureua de la sindicat isi schimbase culoarea cu o vopsea la moda atunci in deceniul ‘ sa le fie de bine”,am tradus eu ca de multi nu mai aud nici la Piata Mare, in cea Mica ne intalneam mai des ca locuiam prin preajma! Va doresc sanatate si Noroc Bun!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com