Liderii de sindicat din CEO consideră că nu e oportun să îşi publice salariile

Liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia nu sunt de acord să îşi publice salariile pe facebook. Unul dintre sindicalişti, Nicu Bunoaica a făcut acest lucru, însă a primit critici din partea colegilor săi, care îl acuză de lipsă de seriozitate:

„Sunt oameni care au avut interese personale sau de grup. S-au făcut lucruri mai puin transparente la Complexul Energetic Oltenia, când vine vorba de beneficiile liderilor de sindicat. Legat de interese, domnul Iovan a ieşit în mass-media şi a spus că face tichetele de masă 1.500 de lei şi când l-am întrebat cum va face a zis că prinde bine la proşti un astfel de anunţ. Îmi venea să cad din picioare. Mămăligă m-a acuzat că am luat clase. Ar fi făcut Marciuc un referat, dar ce ştie Marciuc să facă referate. Am clasa 22, dar nu este o clasă aşa de mare. Este pe merit. Liderii de sindicat nu mai sunt de mult credibili. Creşterile de salarii cerute de ei vor aduce bani mai mulţi celor cu salarii mari. Păi la o creştere de 10% cât cei ei unul ca Bădiţa va lua 600 de lei şi un angajat de rând 100 de lei. Eu nu mă las, vreau grilă unică. Mă voi duce cu ei până în pânzele albe”, a răspuns Nicu Bunoaica acuzaţiilor lansate de liderul de sindicat Petre Mămăligă de la Turceni.

Făcut praf de Nelu Roşca

Nelu Roşca, liderul de la Cariera Roşiuţa, Motru, are numai cuvinte grele pentru Bunoaica pe care îl acuză că doreşte să distragă atenţia opiniei publice de la adevăratele probleme şi teme de la Complexul Energetic Oltenia

„Nu mă interesează de porcăriile unora sau ale altora. Astea nu fac decât să distragă atenţia de la problemele importante. Să vină cu lucruri importante nu cu populisme de doi lei. Dacă domnul Bunoaica s-a făcut sudor, atâta poate. El aduce acuzaţii cu o nesimţire crasă. Au fost abuzuri de-a lungul timpului. Nu cred că vine cu o contribuţie, dacă promovează chestii de can can şi aşa mai departe”, a spus Nelu Roşca, la Radio Infinit.

Eugen Iovan nu vrea să comenteze

„Să îl lăsam pe Bunoaica să îl fac vedetă. El nu ştie ce este cu el. Eu nu vreau să îl iau în considerare. Fiecare salariat are dreptul să facă ce vrea. Salariul este confidenţial. Dacă la mine vin membri atunci o să le spun ce salariu, ce indemnizaţii iau. Mi se par populisme. Eu nu public nimic pe reţelele de socializare. Nu ştie vrea Bunoaica şi pe unde negociază el, prin parc”, a spus Eugen Iovan.

Mitrescu spune că Nicu Bunoaica este cel care a beneficiat de clase

Constantin Mitrescu, vicepreședintele FNME, a afirmat că Bunoaica a fost beneficiar de clase de salarizare:

„Eu am spus că Bunoaica a primit cinci clase de salarizare în ultimul an. Eu am spus ce salariu am. Am revenit de un an în producţie pe salariul din 2007. Bunoaica spunea că nu poate să dea directorul general prime. Atunci luase cinci clase de salarizare. Are clasa 22. El e din SNLO. I-a mai dat şi Ciurel vreo trei clase când l-a format atunci cu Creţan”, a menţionat Mitrescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com