Lider sindical: După 52 de ani angajaţii CEO nu mai pot face faţă condiţiilor de muncă

Unul dintre liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia este de părere că va fi foarte greu ca angajaţii companiei să mai spere la pensie, dacă nu vor obţine grupa de muncă pentru condiţii speciale, aşa cum se discută în dezbaterile din jurul noii Legi a pensiilor. Angajaţii CEO nu se încadrează la condiţiile speciale în momentul de faţă. Manu Tomescu, lider sindical în cadrul Termocentralei Rovinari, este de părere că angajaţii din producţie nu vor putea face faţă la CEO după 52-53 de ani. În plus speranţa de viaţă a minerilor şi a energeticienilor este din ce în ce mai mică şi aceştia nu vor mai apuca să prindă pensia, dacă nu se vor putea pensiona la 52 de ani.

„Se știe bine că salariile și drepturile românilor diferă foarte mult de la regiune la regiune şi uneori chiar de la judeţ la judeţ!

Din această cauză eu cred că Guvernul României trebuie să sigure oportunităţi egale pentru toți românii şi să reducă inechitățile, inclusiv prin eliminarea legilor, politicilor şi practicilor discriminatorii!

Are o șansă să repare toate aceste lucruri, prin proiectul de lege privind sistemul public de pensii, cu stagiile de cotizare și încadrarea corectă pe grupele de muncă, a forței de muncă care a mai rămas în România. Dar din păcate pentru noi, se pare că nu se vrea acest lucru, iar categoriile profesionale care sunt avantajate și vor beneficia de noua lege a pensiilor, vor rămâne mai departe un fel de enclavă, în care noi nu vom avea niciodată acces! În ceea ce ne privește pe noi minerii și energeticienii din C.E.Oltenia, toată această zbatere și neputință în încercarea disperată ca această companie să poată supraviețui într-o piață energetică „liberă”, fără susținerea Statului Român, reducerile de costuri pentru a putea plătii BIRURILE, apasă doar pe umerii noștri !

Așa am ajuns ca după o viață de trudă, cei mai mulţi dintre noi să nu putem trăi suficient pentru a ne bucura de o pensie! ….măcar la câțiva ani de bătrânețe! Iar alții nici măcar nu vor putea atinge vârsta de pensionare, dacă Legea Pensiilor rămâne în forma actuală!

Spun asta pentru că avem locuri de muncă în carierele și termocentralele din C.E.Oltenia, în care oamenii foarte greu mai pot face față după o vârstă ce depășește 52, 53 de ani! Și chiar dacă am văzut că sunt și sindicaliști care nu recunosc aceste nedreptăți ce ni se fac de zeci de ani, eu consider că acele locuri de muncă trebuie încadrate la condiții speciale, pentru ca acei oameni să poată beneficia de pensie, după atâția ani de trudă în care au contribuit cu vârf și îndesat la sistemul public de pensii”, a declarat Manu Tomescu, lider de sindicat în cadrul Termocentralei Rovinari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com