Licitaţia pentru transportul cărbunelui de la CEO împărţită între CFR Marfă şi GFR: buget de 300 de milioane de lei pe 3 ani

Transportul cărbunelui pe calea ferată la Complexul Energetic Oltenia va fi asigurat de două companii. Este vorba de CFR Marfă şi Grupul Feroviar Român. Bugetul total stabilit pentru licitaţia care a avut loc anul acesta a fost de 305,8 milioane de lei. Au depus oferte doar cele două firme, cu toate că legislaţia recomandă Complexului Energetic Oltenia să încheie contracte cu trei operatori autorizaţi pentru transportul pe calea ferată. În urma licitaţiei, ofertele depuse de Grupul Feroviar Român au fost mai bune, suma totală oferită fiind de 292,4 milioane de lei. CFR Marfă a depus o ofertă de 305,8 milioane de lei.

Contracte pentru trei sucursale

Contractele se vor încheia pentru trei din sucursalele electrocentrale ale Complexului Energetic Oltenia. Este vorba de SE Turceni, SE Işalniţa şi SE Craiova II. Va fi încheiat un acord cadru pe 3 ani cu cei doi operatori, contractele subsecvente urmând să fie atribuite prin reofertare pe SEAP. Actualul contract a expirat pe 30 iunie, iar acesta a fost prelungit până pe 1 octombrie 2018 prin contracte subsecvente. Acordul cadru va trebui să fie aprobat luna viitoare de Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com