Liberalii şi pesediştii se ameninţă cu organizarea de referendumuri de dizolvare şi demitere

Liberalii nu renunță la ideea dizolvării Consiliului Local Târgu-Jiu, iar pesediştii au de gând să propună şi ei demiterea prin referendum a primarului liberal Marcel Romanescu. PNL Târgu Jiu se va reuni marţi sub conducerea lui Marcel Romanescu pentru a analiza propunerea consilierului local Mihai Paraschiv de a organiza un referendum pentru dizolvarea Consiliului Local Târgu Jiu.

„O să avem şedinţa Biroului Politic Municipal unde o să vin cu această propunere. Dar domnul primar va avea un cuvânt de spus în legătură cu acest lucru. Dânsul ştie mai bine cum stă treaba. Sigur că este şi proiectul de Buget important, dar şi pentru un astfel de demers va fi nevoie de un cvorum de 30% plus unu din numărul cetăţenilor înscrişi pe listele electorale permanente. Fiecare coleg va susţine un punct de vedere. Vor fi argumente şi pro şi contra. Se va lua decizia în conformitate. Vom vedea cu paşi mărunţi şi vom vedea ce se va întâmpla în BPJ. Punctul de vedere hotărâtor va trebui să îl aibe domnul primar Marcel Romanescu”, a declarat Paraschiv, la Rado Infinit.

Pasti contraatacă

La rândul său, consilierul local PSD, Cristian Toader Pasti, nu vede cu ochi buni organzarea unui referendum de dizolvare a Consiliului Local şi consideră că PSD poate veni în contrapartidă cu un referendum pentru demiterea primarului Marcel Romanescu.

„A pleca pe o cale din asta de referendum este o mare greşeală din partea liberalilor pentru că se va bulversa toată viaţa politică şi administrativă a municipiului Târgu Jiu. Atunci şi pesediştii o să ceară să facem referendum să îl demitem pe Romanescu. Sunt lucruri care nu duc la nimic bun. Se poate ajunge şi la aşa ceva. Dacă tu ceri să dizolvi Consiliul şi Consiliul poate să ceară să vadă pe cine susţine lumea. Dacă pentru trei hotărâri de consiliu se ajunge la aşa ceva. Eu cred că nu vor reuşi să strângă numărul de semnături necesare. Este treaba lor dacă îşi irosesc forţele în aşa ceva. E problema lor. Electoratul îi va sancţiona drastic. Nu ştiu de unde a apărut ideea aceasta pentru că nu erau îndeplinite condiţiile legale. În toată perioada asta m-am întâlnit cu zeci de oameni din Târgu Jiu, nimeni nu mi-a reproşat că nu am cumpărat acel teren pentru că oamenii cu scaun la cap au spus că pe actele acelea nu se puteau da 21 de miliarde că aşa vrea unul sau altul să îşi acopere nişte şmecheri. Nu ai cum să arunci cu nisip în ochii alegătorilor. Oamenii l-au votat pe Romanescu să facă treabă. Când găseşti scuze, când ataci, când te justifici. Acesta este primul pas să eşuezi garantat”, a spus Cristian Toader Pasti

Berca susţine că nu se poate colabora cu PSD

„Acum ce să interpretezi. E un fel de vendetă: e care pe care. E specific PSD modul acesta de a gândi. De aceea nu se poate lucra cu ei. Ei trebuie neapărat să aibe ceva împotriva ideii noastre. E acţiune şi reacţiune. Nu sunt acolo pentru interesul comun, ci pentru cele personale. Au fost zeci de exemple în care noi am propus un proiect viabil, cu finanţare cu tot, nu a trecut, dar a trecut o aberaţie de la putere. Hotărâre cu CSM.”, a spus Eduard Berca, consilier local liberal.

Morega nu crede în referendum

Fostul şef al PNL Gorj, Dan Morega, nu crede în referendum. „Este o sperietoare pentru copii. Cum să dizolvi Consiliul Local pentru că nu ai cum să îl dizolvi. Sunt nişte prevederi foarte clare şi foarte legale în legea 215. Se spun condiţiile în care se poate dizolva un consiliul local. Adică să nu fi adoptat o hotărâre în trei şedinţe, dacă a fost cvorum. Eu nu o să poată organiza un referendum. Nu o să dizolve niciodată consiliul local. Romanescu ce să facă, face jocuri care nu ar trebui să fie la mintea lui de primar. Ar trebui să pună mâna să găsească soluţii. Nu este un băiat prost, ci unul intelgent. Să conclucreze cu toţi consilierii PSD, să facă treabă. Să aibă abilitatea necesară să conclucreze cu cei de la PSD”, a menţionat Morega.

Romanescu vorbeşte numai la partid

„Este o discuţie care se va purta în cadrul Biroului Municipal. Fiecare îşi va preciza punctul de vedere. Cred că tehnic este foarte greu de realizat. Vedem ce se va întâmpla la şedinţă. Eu îmi voi exprima punctul de vedere în cadrul şedinţei. Nu vreau să comentez.”, a declarat şi Marcel Romanescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com