Liberalii cer eliminarea taxei pe cifra de afaceri pentru a nu se pune în pericol Sistemul Energetic Naţional

PNL Gorj solicită premierului Viorica Dăncilă să abroge Ordonanța 114/2018, pentru a nu periclita siguranța enegetică a țării.

Greva minerilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia este subiect de discuție, astăzi, la Guvern, între prim-ministrul Viorica Dăncilă și ministrii Eugen Teodorovici de la Finanțe, Anton Anton de la Energie și Nicolae Bădălău –ministrul economiei.

PNL Gorj solicită premierului Dăncilă, ca după această discuție, să convoace o ședință de guvern, la care să participe toți miniștrii cabinetului și în cadrul căreia să ia decizia abrogării Ordonanței nr. 114/2018 care impune o taxă de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie.

Îi cer premierului SĂ ABROGE ordonanța care impune taxa de 2% pe cifra de afaceri pentru companiile din energie! Dacă nu abrogă taxa și nu tratează minerii cu respect, pune în pericol sistemul energetic național, iar asta este o problemă de siguranță națională care poate atrage repercusiuni legale.

Am demonstrat că aceşti bani ar putea acoperi suma de 400 de lei pe lună pentru fiecare salariat.  Salariații din CE Oltenia vor o creştere de 1.000 de lei net şi vouchere de vacanță, iar până acum s-au oferit 700 de lei brut.”, a declarat președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu.

În cazul în care această ordonanță nu este abrogată, guvernanții periclitează siguranța sistemului energetic național”, potrivit unui comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com