Liber la angajări la o instituţie publică din Gorj. Peste 15 posturi disponibile

Consiliul Județean Gorj, întrunit pe 12.03.2019, în ședință extraordinară, a aprobat cu unanimitate de voturi, două proiecte de hotărâre  inițiate de Președintele Consiliului Județean Gorj,    Cosmin-Mihai Popescu, privind:

  1. Modificarea Organigramei și Statului de funcții ale Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu în vederea:

1.asigurării condițiilor de promovare în grad profesional a titularilor a 2 posturi de medic, prin transformarea în statul de funcții a postului de medic rezident din cadrul Secției Neonatologie  în post de medic specialist și a transformării postului de medic specialist din cadrul Secției Medicină Internă II în post de medic primar.

  1. majorării structurii de posturi din cadrul U.P.U.-SMURD, prin înființarea unui număr de 15 posturi corespunzătoare unor funcții contractuale de execuție, astfel:

-3 posturi de medic specialist, specialitatea medicină de urgență,

-3 posturi de asistent medical principal, specialitatea generalist/medical, nivel studii M/PL/SSD/S,

-7 posturi de asistent medical debutant, specialitatea generalist/medical, nivel studii M/PL/SSD/S,

-2 posturi registrator medical debutant, specialitatea generalist/medical, nivel studii medii.

Majorarea numărului de posturi se realizează prin raportare la numărul anual de prezentări ale pacienților în U.P.U.-SMURD, respectiv 40.000 (în condițiile creșterii semnificative a numărului anual de prezentări) cu respectarea elementelor și criteriilor minime de normare aprobate prin Anexa nr. 2 la Ordinul ministrului sănătății nr. 1706/2007, cu modificările și completările ulterioare.

Astfel, se  va asigura necesarul de personal de specialitate pentru realizarea serviciilor  medicale specifice acestei structuri, precum și continuitatea activității în cele 3 ture, în zilele de repaus săptămânal, sărbători legale, în celelalte zile în care, potrivit prevederilor legale, nu se lucrează, precum și pe perioada concediilor de odihnă.

Cheltuielile de personal pentru această structură sunt finanțate de la bugetul de stat, cu respectarea prevederilor art. 98 și art. 102 din Ordinul ministrului sănătății nr. 1706/2007, cu modificările și completările ulterioare.

Modificările prevăzute în structura Organigramei și Statului de funcții ale SJU Târgu Jiu se realizează sub condiția asigurării sustenabilității financiar-bugetare a cheltuielilor de personal, astfel cum vor fi prevăzute pentru unitatea spitalicească  în bugetul propriu general al județului pentru anul 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com