Legile fiscale dau pe peste cap majorarea de salarii de la CEO!?

Legislaţia fiscală poate da peste cap negocierile pentru noul contract colectiv de muncă. Este vorba de faptul că este necesară o corelare a bugetului de venituri şi cheltuieli al Complexului Energetic Oltenia cu noile modificări ale Codului Fiscal. De asemenea, de la 1 ianuarie 2018 va avea loc transferul contribuţiilor de la angajator la angajat. Este vorba de modificări substanţiale în ceea ce priveşte felul în care vor arăta salariile la nivelul Complexului Energetic Oltenia.

E nevoie de bani în plus?

Liderii de sindicat şi administraţia Complexului Energetic Oltenia au dat asigurări în ultimele săptămâni că lefurile la companie nu vor scădea. Nimeni nu a spus dacă vor trebui puşi bani la fondul de salarii pentru a acoperi reconfigurarea lefurilor în Complexul Energetic Oltenia, în baza noilor modificări aduse legislaţiei fiscale. Dacă va mai fi nevoie de suplimentarea bugetului pentru salarii, atunci întrebarea care se naşte este care va fi procentul rezervat pentru creşterile de salarii de anul viitor.

Nu renunţă la creşterile de salarii

Sindicatele din cele patru federaţii reprezentative au anunţat deja că nu concep anul 2018 fără creşteri de lefuri la companie. Au fost avansate şi procente cuprinse între 10% şi chiar 15%. Rămâne de văzut cum va arăta peste doar câteva săptămâni proiectul de Buget al Complexului Energetic Oltenia. Draft-ul acestuia va fi prezentat şi sindicatelor şi cel mai probabil va deveni şi public. Sindicaliştii se vor lămuri între ce limite va putea fi negociată anvelopa salarială, cu tot cu creşteri. Practic, creşterile importante se negociază în acest final de an. Alte drepturi conexe, anul viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com