Laureații Festivalului de folclor la Stejari

Consiliul Județean Gorj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Primăria și Consiliul Local Stejari și Școala Populară de Artă Târgu Jiu a organizat în data de 20 iulie 2022, ediția a XIV-a a Festivalului–Concurs al portului, dansului și cântecului popular “La Stejarul din Răscruce”, dedicat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 18 ani.

Festivalul a fost organizat în Punctul Ronghea din centrul comunei Stejari și a avut trei secțiuni:

soliști vocali

soliști instrumentiști

dansuri populare

Premiile au fost oferite de către Consiliul Județean Gorj, Primăria și Consiliul Local Stejari, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Premiul I la secțiunea soliști vocali a fost câștigat de către Cristina Pîrjol din Vladimir și a fost oferit de CJCPCT Gorj.

Premiul al II-lea a fost atribuit lui Andrei Ivan din Motru, iar premiul al III-lea a fost câștigat de către Ioana Elena Stana din Târgu Jiu. Cele două premii au fost date de către Primăria și Consiliul Local Stejari.

Premiul I la soliști instrumentiști a fost câștigat de către Antonio Rusu din Bumbești Jiu și a fost acordat de către Primăria și Consiliul Local Stejari.

Premiul al II-lea a fost câștigat de către Darius Ionuț Mihai din Melinești, Dolj și a fost acordat de către Primăria și Consiliul Local Stejari.  Premiul al III-lea a fost primit de către Patrik Nicolae Ciobanu din Târgu Jiu și a fost oferit de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

La secțiunea dansuri populare premiul I a fost câștigat de către Ansamblul Folcloric “Izvorașul” din Negomir. Acesta a fost acordat de către Primăria și Consiliul Local Stejari.

Premiul al II-lea a fost câștigat de către Ansamblul Folcloric “Petrolul” din Țicleni și a fost acordat de către Primăria și Consiliul Local Stejari.

Premiul al III-lea a fost câștigat de către Ansamblul Folcloric “Jianca” din Stoina și a fost acordat de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Premiul special oferit de către Primăria și Consiliul Local Stejari a fost câștigat de către Ansamblul Folcloric “Stejari”.

Juriul Festivalului a fost format din specialiști în domeniu, oameni de cultură și reprezentanți ai organizatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com