Jandarmii susţin că furturile de gazolină din conductele Conpet s-au redus la zero! Ce spun sătenii din zonele vizate?

Inspectoratul de Jandarmi Județean Gorj a asigurat paza şi protecţia instituţională la 22 obiective date în competenţă, din care 17 obiective stabilite prin Hotărâre de Guvern, 2 obiective aparţinând M.A.I. şi 3 obiective aparţinând Jandarmeriei Române. Pentru menținerea ordinii interioare la sălile de judecată au fost folosiți un număr de peste 1300 de jandarmi. Au fost organizate şi s-au executat un număr de 308 transporturi de valori, 106 transporturi de produse cu caracter special şi 553 transporturi de corespondenţă clasificată, împreună cu Direcția Județeană de Informații Gorj. Paza, protecția, supravegherea și intervenția pe traseul conductelor petroliere, administrate de SC Conpet SA s-a realizat pe lungimea celor peste 180 km de conducte, nefiind înregistrate sustrageri de produse petroliere din conducte.

Mii de patrule

Structurile de ordine publică ale inspectoratului au executat un număr de 270 misiuni de asigurare a ordinii publice la adunări cu public numeros, astfel: 110 misiuni la manifestări cultural-artistice, religioase, comemorative, 28 misiuni la manifestări sportive, 23 misiuni la manifestații de protest, 1 misiune pe timpul unei vizite oficiale, 88 misiuni pe timpul desfășurării alegerilor locale parțiale, 20 misiuni pe timpul desfășurării examenelor de Evaluare Națională, Bacalaureat, Examen național de definitivare în învățământ. Misiune executate s-au derulat fără incidente, cu respectarea legii de către participanți, de colaborare cu forțele de ordine și de evitare a violențelor. La nivelul inspectoratului au fost constituite un număr de 3331 rezerve şi patrule de intervenţie care au desfășurat activități specifice pentru îndeplinirea misiunilor din competență, acestea executând 126 misiuni de intervenție, la sesizările primite.

Ordinea şi liniştea publică

În ceea ce priveşte menţinerea ordinii publice, pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și prevenirea criminalității stradale, jandarmii gorjeni au executat 4038 misiuni în sistem integrat, fiind constituite peste 10.000 de patrule mixte (jandarm-polițist) pe raza judeţului Gorj (1092 misiuni în zonele montane Runcu, Tismana și Rânca, 2161 misiuni în mediul urban, 711 misiuni în mediul rural), 74 alte misiuni.

În baza planurilor de cooperare/colaborare încheiate între instituţia noastră şi alte instituții, au fost executate 272 acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională.

Au fost constatate în mod independent de către efectivele de jandarmi un număr de 86 fapte de natură penală cu 67 autori şi s-a contribuit la constatarea a 145 fapte de natură penală comise de 150 autori pe timpul misiunilor executate în sistem integrat cu poliția, aplicarea a 1699 sancţiuni contravenţionale în valoare de 286.400 lei, fiind executate un număr de 940 mandate de aducere la solicitarea instanțelor de judecată din țară, nefiind înregistrate probleme pe linia îndeplinirii acestei misiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com