Jandarmii montani din Rânca în sprijinul elevilor

40 de elevi ai unei instituții de învățământ preuniversitar din București, cu vârste cuprinse între 12-13 ani, care sunt cazați la o unitate turistică din zona montană Rânca, au interacționat astăzi cu jandarmii montani gorjeni.

Astfel, în urma discuțiilor purtate ,,la înălțime”, copiii au fost informați cu privire la zona montană Rânca și a traseelor turistice, reguli de comportament în zona montană, cu cine să ia legătura dacă întâmpină dificultăți, dotarea minimă în drumeții, cum să procedeze dacă se întâlnesc cu animale sălbatice.
Jandarmii montani au prezentat elevilor și norme generale de comportament în unitățile de învățământ cât și în societate, modul cum trebuie să acționeze în momentul în care întâmpină dificultăți, când pot să apeleze SNUAU 112, fiind pus accent pe prevenirea faptelor antisociale și a delincvenței juvenile.
Totodată, ei au fost însoțiți pe un traseu turistic de un jandarm montan, care i-a învățat cum să se orienteze în teren și le-a oferit indicații pentru a evita accidentările, fiind păstrat un ritm de mers adecvat pentru toți elevii însoțiți de cadre didactice.
Astfel de acțiuni prin care dorim să comunicăm direct cu copiii, vor continua și în perioada următoare, în atenția noastră vor fi taberele școlare și zonele turistice din județ.
Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare pentru noi!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com