Jandarmii gorjeni își prezintă luptătorii de elită

Specificul misiunilor executate, fiind permanent la datorie, îi pune întotdeauna în prima linie a intervenţiilor realizate de jandarmii gorjeni, pe luptătorii din cadrul Detaşamentului Mobil.

De cele mai multe ori ei află la instructaje despre specificul fiecărei misiuni pe care urmează să o execute dar îşi pun bazele unii în ceilaţi întrucât acţionează întotdeauna împreună, ca o echipă.

În cadrul Detaşamentului Mobil se reunesc luptătorii de elită ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, care acţionează în cele mai dificile situaţii. Majoritatea sunt tineri, energici, toţi participând în decursul timpului la numeroase stagii de pregătire în domenii ca intervenţie antiteroristă, intervenţie profesională, alpinism, arte marţiale, etc.

Din luptătorii Detaşamentului Mobil este formată echipa de intervenţie a jandarmilor gorjeni, care execută misiuni cu un grad ridicat de risc în mod independent, unde integritatea lor este uneori încredinţată colegilor de echipaj, sau execută misiuni complexe de intervenţie împreună cu alte structuri de ordine şi siguranţă (executări silite, descinderi domiciliare, etc.). Programul de lucru este planificat zilnic, astfel că sunt disponibili întotdeauna. Fiecare misiune începe cu echiparea, deplasarea la rastelul de armament, instructajul realizat de şeful de echipaj, prezentarea misiunii, urmează patrularea auto sau pedestră în zona de responsabilitate şi intervenţia realizată la apelurile cetăţenilor primite prin SNUAU 112, prin Centrul de Monitorizare al Misiunilor şi Evenimentelor al unităţii sau în situaţiile constatate direct.

Luptătorii de elită ai jandarmilor gorjeni au fost aleşi pe baza aptitudinilor fizice, psihice şi medicale pe care le au. Au specializări unice de lunetişti, pirotehnişti, negociatori, de dialog, etc. Ca să devină  luptător în cadrul Detaşamentului Mobil, trebuie întrunite anumite calităţi printre care: stăpânire de sine, discernământ, bine pregătit din punct de vedere profesional dar şi capacitatea de a se impune în orice situaţie. Dintre ei, unii luptători au participat la misiuni internaţionale în Kosovo şi Afganistan, la cursuri cu instructori chinezi în arte marţiale.

Echipa de intervenţie gestionează cele mai grele misiuni ale unităţii cum sunt cele de restabilire a ordinii publice, intervenţia în situaţii de folosire a armelor de foc sau alte materiale care pun în pericol siguranţa cetăţenilor, a bunurilor şi valorilor, asigurarea măsurilor de ordine publică cu prilejul vizitelor oficiale, executarea transporturilor speciale şi de valori, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com