Jandarmii gorjeni au prezentat bilanțul activității pe anul trecut

Inspectorul şef, dl. colonel Ţambrea Eugen a prezentat astăzi ,,Şedinţa de evaluare a activității Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj în anul 2019”.

La acest eveniment au participat dl. Rujan Ion Cristinel – prefect al județului Gorj, dl. Romanescu Marcel Laurenţiu – primar al Municipiului Târgu Jiu şi reprezentanții instituțiilor publice și militare din județul Gorj care colaborează şi cooperează cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Gorj. Din partea conducerii Jandarmeriei Române a fost prezent dl. col. Sibişeanu Dumitru Iulian, fiind prezenţi şi peste 80 de jandarmi gorjeni din toate structurile unității.

Activitatea de evaluare a debutat cu intonarea Imnului Național al României, iar inspectorul șef – colonel Țambrea Eugen a prezentat raportul sinteză al evaluării activităților pentru domeniile de activitate din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, rezultatele obținute în cursul anului 2019, iar la final au fost prezentate obiectivele şi priorităţile pentru anul 2020.

 

Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj a asigurat paza şi protecţia instituţională la 22 obiective din competenţă, din care 18 obiective stabilite prin Hotărâre de Guvern, 2 obiective aparţinând M.A.I. şi 2 obiective aparţinând Jandarmeriei Române.

Au fost organizate şi s-au executat un număr de 302 transporturi de valori, 81 transporturi de produse cu caracter special şi 501 transporturi de corespondenţă clasificată.

Paza, protecția, supravegherea și intervenția pe traseul conductelor petroliere, administrate de SC Conpet SA s-a realizat pe lungimea celor peste 263 km de conducte, nefiind înregistrate sustrageri de produse petroliere din conducte.

Structurile de ordine publică ale inspectoratului au executat un număr de 247 misiuni de asigurare a ordinii publice la adunări cu public numeros, astfel: 118 misiuni la manifestări cultural-artistice, religioase, comemorative, 57 misiuni la manifestări sportive, 6 misiuni la manifestații de protest, 5 misiuni la vizite oficiale,

6 misiuni PES RO 2019, alegeri europarlamentare şi prezidenţiale, 53 misiuni cu

 

 

prilejul desfășurării probelor scrise la Evaluarea națională și la Bacalaureat, 2 alte

acţiuni.

La nivelul inspectoratului au fost constituite un număr de 2958 rezerve şi patrule de intervenţie care au desfășurat activități specifice pentru îndeplinirea misiunilor din competență, acestea executând 207 de misiuni de intervenție, la solicitările primite.

În ceea ce priveşte menţinerea ordinii publice, pentru creșterea siguranței și a prevenirii criminalității stradale, jandarmii gorjeni au executat 4154 misiuni în sistem integrat, fiind constituite 8726 patrule de ordine publică pe raza judeţului Gorj (1174 misiuni în zonele montane Runcu, Tismana și Rânca, 2221 misiuni în mediul urban, 759 misiuni în mediul rural și alte 74 misiuni sub coordonarea Poliției).

În scopul prevenirii faptelor antisociale au fost desfășurate un număr de 470 activități preventive, fiind distribuite aproximativ 5000 materiale informative.

Toate acţiunile desfăşurate s-au concretizat în constatarea de către efectivele de jandarmi în mod independent a 56 fapte de natură penală cu 37 autori şi au contribuit la constatarea pe timpul misiunilor executate în sistem integrat cu poliția a 171 fapte de natură penală comise de 155 autori.

Au fost aplicate 1187 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 281.400 lei, fiind executate și un număr de 607 mandate de aducere la solicitarea organelor judiciare.

Informaţii suplimentare:

În cadrul evenimentului dedicat activității de evaluare, a fost transmis mesajul

inspectorului general al Jandarmeriei Române, colonel Bogdan Enescu, adresat jandarmilor gorjeni. Au fost prezentate şi mesajele prefectului judeţului Gorj și ale primarului Municipiului Târgu Jiu, ale șefilor instituțiilor cu care jandarmii cooperează și colaborează pentru îndeplinirea misiunilor în judeţul Gorj.

 

Colonel Țambrea Eugen – inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi

Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, a menţionat:

,,…Efortul prioritar al structurilor unității a fost concentrat pentru realizarea obiectivului fundamental al instituției, apărarea ordinii și liniștii publice, a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, a proprietății publice și private. Aducem mulţumiri tuturor structurilor cu care am cooperat sau colaborat pe timpul îndeplinirii misiunilor şi desfăşurării activităţilor specifice, convinşi fiind că şi în perioada următoare, ca urmare a activităţilor desfăşurate în comun, inspectoratul îşi va putea îndeplini obiectivele propuse şi îşi va aduce contribuţia la sporirea gradului de siguranţă a cetăţeanului. Dincolo de cifre și grafice, analize și comparații, adevărata evaluare este făcută de cei care beneficiază direct de activitatea Jandarmeriei, cetățenii.”

La finalul activităţii, a fost evocat un ofiţer care şi-a încheiat activitatea în cadrul Jandarmeriei Române,

fiind trecut în rezervă, iar cu această ocazie a fost acordat un însemn care să îi amintească de aprecierea şi respectul colegilor.(comunicat IJJ Gorj)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com