Jandarmii au participat la 8.700 de misiuni

Inspectorul şef, domnul colonel Ţambrea Eugen a prezentat în sistem videoconferinţă ,,Şedinţa de evaluare a activității Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj în anul 2020”.

La această activitate au participat dl. Cosmin Petrişor Pistol – prefect al județului Gorj şi cei doi subprefecţi dl. Gheorghe Grigorescu şi dl.Virgil Drăguşin, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj – cms. şef de poliţie Decebal Dumitru Drăghiea şi prim ajunctul inspectorului şef al ISU Gorj – col. Viorel Gîlmă.  Din partea conducerii Jandarmeriei Române a fost prezent în sistem de videoconferinţă col. Alexandru Tobă  – împuternicit adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, fiind prezenţi şi şefii de servicii din cadrul unităţii. Inspectorul șef – colonel Țambrea Eugen a prezentat raportul sinteză al evaluării activităților pentru domeniile de activitate din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Tudor Vladimirescu” Gorj, rezultatele obținute în anul 2020, iar la final au fost prezentate obiectivele şi priorităţile pentru anul 2021.

Inspectoratul de Jandarmi Județean „Tudor Vladimirescu” Gorj a asigurat paza şi protecţia instituţională la 21 obiective din competenţă, din care 17  obiective stabilite prin Hotărâre de Guvern, 2 obiective aparţinând M.A.I. şi  2 obiective aparţinând Jandarmeriei Române. Au fost organizate şi s-au executat un număr de 107 transporturi de valori, 69 transporturi de produse cu caracter special şi 488 transporturi de corespondenţă clasificată.

Paza, protecția, supravegherea și intervenția pe traseul conductelor petroliere, administrate de SC Conpet SA s-a realizat pe lungimea celor peste 260 km de conducte, nefiind înregistrate sustrageri de produse petroliere din conducte. Structurile de ordine publică ale inspectoratului au executat un număr de 294 misiuni de asigurare a ordinii publice la adunări cu public numeros, astfel: 18 misiuni la manifestări cultural-artistice, religioase, comemorative, 27 misiuni la manifestări sportive, 9 misiuni la manifestații de protest, 5 misiuni la vizite oficiale, 10 misiuni la adunări publice cu caracter electoral, 74 misiuni în zona centrelor de examen şi de evaluare cu prilejul desfășurării probelor scrise la Evaluarea națională și la Bacalaureat, 151 alte acţiuni în zona centrelor de carantină.

La nivelul inspectoratului au fost constituite un număr de 1560 rezerve şi patrule de intervenţie care au desfășurat activități specifice pentru îndeplinirea misiunilor din competență, acestea executând 142 de misiuni de intervenție, la solicitările primite.

În ceea ce priveşte menţinerea ordinii publice, pentru creșterea siguranței și a prevenirii criminalității stradale, jandarmii gorjeni au executat 8704 misiuni de menţinere în sistem integrat, fiind constituite 15.942 patrule de ordine publică pe raza judeţului Gorj (943 misiuni în zonele montane Runcu, Tismana și Rânca, 2686 misiuni în mediul urban, 5075 misiuni în mediul rural și alte 74 misiuni sub coordonarea Poliției).

În scopul prevenirii faptelor antisociale au fost desfășurate un număr de 210 activități preventive, fiind distribuite peste 5800 materiale informative.

Toate acţiunile desfăşurate s-au concretizat în constatarea de către efectivele de jandarmi în mod independent a 25 fapte de natură penală cu 18 autori şi au contribuit la constatarea pe timpul misiunilor executate în sistem integrat cu poliția a 247 fapte de natură penală comise de 235 autori.

Au fost aplicate 3966 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 724.025 lei, fiind executate și un număr de 552 mandate de aducere la solicitarea organelor judiciare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com