Jandarmii au cu cine să alerge după infractori

În cadrul convocării lunare de pregătire cu conductorii și câinii de serviciu din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Tudor Vladimirescu” Gorj, jandarmii făcut cunoștință cu noii parteneri patrupezi din misiuni. În cadrul unității au fost repartizați un număr de patru câini masculi și o femelă de ciobănești germani și belgieni Malinois.
Diz, Dixa, Elu, Emu și Cazi, noii câini de serviciu din Jandarmeria Gorj, s-au familiarizat cu unele comenzi elementare transmise de conductorii lor și vor fi specializați în patrulare-intervenție și prelucrare urmă, urmând să fie pregătiți să participe în misiuni de asigurare a ordinii și liniștii publice, în patrule de intervenție.
Pentru conductori și câinii de serviciu va urma o perioadă de acomodare prin predresaj la sediul unității, în care se va pune accent pe disciplină și socializare, iar ulterior un curs de dresaj de specialitate timp de patru luni la Centrul Chinologic ,,dr. Aurel Greblea” Sibiu.
Conductorii care sunt și partenerii lor în misiuni se vor dedica pentru îngrijirea și hrănirea lor, vor monitoriza starea lor de sănătate și modul cum reacționează în diferite situații.
Jandarmeria Gorj a fost dotată și cu un autoturism nou Dacia Doker, destinat special pentru transport canin în misiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com