Işfan dă vina pe şcoli, dacă au existat întârzieri de salarii

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Ion Işfan, dă vina pe directorii de şcoli, dacă profesorii nu şi-au luat salariile la timp. Potrivit lui Işfan, şcolile au avut banii în cont de pe 10 ianuarie şi până pe 14 ianuarie puteau să îi vireze profesorilor, pe card. La rândul lor, sindicaliştii acuză că s-au observat modificări în statele de plată: „Intervenţia ISJ Gorj în statele de plată nu are corespondent legislativ şi ca urmare poate aduce grave prejudicii sectorului de învăţământ şi factorilor direct implicaţi”, potrivit unui comunicat al USLI Gorj. Modificarea a vizat chiar sporul de calculator.

A modificat procentul….

„Nu am modificat statele de plată, ci doar procentul de la condiții de muncă. Sporul de calculator mai este cerut doar în două şcoli. În rest toată lumea a înţeles problema”, a declarat Ion Ișfan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Sindicatele acuză presiuni

„Având în vedere întârzierile care se preconizează privind plata salariilor pe luna decembrie 2017 la un număr mare de școli din județul Gorj, Biroul Operativ al USLI GORJ face un apel la factorii implicați pentru a debloca situația, astfel încât toți salariații să primească sumele cuvenite. În acest sens, considerăm drept incorectă procedura prin care ISJ Gorj a ignorat prevederile Ordinului nr 4576/2011 privind validarea fluxurilor financiare pentru cheltuielile de personal în învățământul preuniversitar de stat.Intervenția ISJ Gorj în statele de plată nu are corespondent legislativ și ca urmare poate aduce grave prejudicii sectorului de învățământ și factorilor direct implicați. De asemenea, orice decizie în domeniu trebuie să se ia în scris și cu justificarea legală,  pentru a putea respecta art. 3, alin. 4 din Ordinul 4576/2011- anexa 4, cap. II, (celebra ”bulină”), lucru pe care ISJ Gorj îl refuză de o lungă perioadă de timp. Lipsește din  școli o justificare scrisă, clară și asumată, a amânării plății salariilor de către ISJ Gorj, o asemenea decizie putând fi sancționată ca atare în baza legislației în vigoare. Biroul Operativ al USLI GORJ solicită ISJ Gorj respectarea datei de plată a salariilor pentru toți salariații, dată anunțată de MEN. Dezavuăm ”presiunile” de orice fel și tentativele de intimidare asupra oamenilor școlii exercitate din ordinul conducerii ISJ Gorj”, potrivit UJSLI Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com