Işfan a băgat spaima în profesorii din Gorj

Directorii de școli din judeţul Gorj nu mai vor să audă de sporul de calculator, de teamă că nu îşi vor mai primi salariile. Cel mai vechi şef de instituţie publică din Gorj, Ion Işfan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, a reuşit să bage spaima în dascăli şi să îi determine să facă un pas înapoi. Profesorii mai multor şcoli au rămas fără salarii pentru că şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean a refuzat avizarea statelor de plată în care era inclus şi un spor de calculator. Işfan a declarat că Ministerul Educaţiei Naţionale a transmis că sporul este nelegal.

Ce faci cu hotărârile judecătoreşti?

Ce se va întâmpla însă cu profesorii care au hotărâri judecătoreşti prin care a fost dispusă plata unor drepturi? Cine din Inspectoratul Şcolar va avea curajul să interpreteze dispozitivul clar al unei decizii definitive? Unii profesori au început să facă un pas înapoi şi nu mai aşteaptă bulina roşie sau verde de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, vizitat şi de o echipă a Corpului de Control al Ministerului Educaţiei.

Mai convingător…

Profesorii au ameninţat la un moment dat că nu vor mai intra la ore, însă Ion Işfan a fost mai „convingător” decât liderii de sindicat din educaţie. Când îl loveşti pe om la salariu, atunci se înmoaie spiritul şi în cei mai vajnici luptători. „Am avut mai multe discuţii cu directorii de şcoli din municipiu. Unii directori au renunţat la viză şi s-a dat acea bulină de la Inspectoratul Şcolar şi au primit salariile. Unii încă aşteaptă acea viză de la Inspectoratul Şcolar să vedem dacă îşi pot sau nu lua salariile. Nu am înţeles bine care este punctul de vedere al ministerului de resort, dacă este sau nu legal sporul de calculator. Sper să se lămurească totul în perioada următoare şi profesorii să îşi ia salariile”, a precizat primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Andrei Pavel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com