Iriza, ex-ALDE, viitor PSD: Sorin Boza are zilele numărate la conducerea CEO

Parlamentarul de Gorj, Scarlat Iriza, a anunţat că preşedintele Directoratului CEO are zilele numărate în fruntea companiei şi nu din cauza unui raport cu posibile nereguli la CEO făcut public de presa locală, cât din cauza includerii companiei în Fondul Suveran de Investiţii. „Legea va pleca la promulgare la preşedinte. Se va întoarce înapoi. Îi mai dăm un vot şi va intra în vigoare până la urmă pentru că aşa sunt cutumele parlamentare”, a spus Iriza. Legea a fost contestată de liberali la Curtea Constituţională.

Raportul cu probleme…

La rândul său, liderul ALDE Gorj, Dian Popescu, nu cunoaşte raportul publicat în presă, pentru că nu l-a citit. Ştie că Boza a fost premiat şi a primit un premiu din partea greilor din domeniul energetic naţional. Spune că are îndoieli legate de apariţia documentului în spaţiul public. Nu înţelege cum a ajuns raportul Corpului de Control al ministrului în presă, mai ales că documentele ar putea să conţină date secrete de serviciu. Corpul de Control ar fi trebuit să trimită raportul la procurori dacă sunt nereguli, mai spune Dian Popescu.

Weber e speriat de sumele vehiculate

În raport se vorbeşte despre zeci de milioane de lei cheltuite nejustificat. Mihai Weber spune că neregulile trebuie taxate şi organele abilitate, care trebuie să facă lumină, dacă există astfel de date. Prejudiciul trebuie recuperat, dacă este aşa de mare, zice Weber. Şi liberalul Dan Vâlceanu susţine că nu cunoştea raportul şi că era mai bine ca documentul să fi fost făcut public de CEO sau de Minister, însă susţine că cineva din CEO sau din Ministerul Energiei a oferit raportul presei locale.

Ce spune Boza

„Referitor la articolul cu titlul „Corpul de Control al ministrului Energiei pune bomba sub scaunul lui Boza! Șapte nereguli crase, subliniate în raport.”, aparut in cotidianul local GORJEANUL, in data de 18.06.2018, autor Anamaria Stoica, fac urmatoarele precizari:

Documentul publicat nu reprezinta un raport al Corpului de Control, ci o adresa prin care se solicita Complexului Energetic Oltenia un punct de vedere;

Din cele 4 puncte prezentate in documentul respectiv (A, B, C, D in facsimil), primele trei se refera la actiuni derulate in perioada 2012-2015, care nu au legatura cu perioada mandatului meu de presedinte al Directoratului acestei companii;

Legea nr.544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, enumera informatiile de interes public pe care institutia are obligatia sa le comunice din oficiu pe pagina proprie de internet si nu face referire la documentele emise de autoritati prin care se solicita companiei sa prezinte puncte de vedere sau la rapoartele finale ale unor actiuni de control derulate de catre acestea, astfel incat solicitarea jurnalistului de a posta respectivul document pe site-ul societatii nu se justifica.

Tin sa atrag atentia asupra faptului ca in CODUL DEONTOLOGIC AL ZIARISTULUI sunt facute precizari clare asupra obligatiei jurnalistului de a verifica informatiile inainte de a le publica, de a prezenta punctele de vedere ale tuturor partilor implicate si de a nu prezenta opiniile sale drept fapte. Astfel ca acuzatiile neadevarate, aduse in mod direct persoanei mele, imi rezerva dreptul de a actiona in consecinta.

Sorinel Boza,

Presedinte Directorat

Complexul Energetic Oltenia”, potrivit unui comunicat al CEO.

În ultimul an s-a vorbit de mai multe ori despre schimbarea din funcţie a lui Sorin Boza, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. Cele mai mari şase pentru înlocuirea lui Boza îi au cei doi doljeni din Directorat, susţinuţi de Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com