Ion Işfan, „mămăliga fierbinte” de la PSD

După ce primarul din Peştişani, Cosmin Pigui, încă doi edili îl susţin public pe Ion Ișfan, şeful ISJ Gorj: Victor Geogia și Marian Slivilescu. Toţi îl laudă pe inspectorul şcolar general. Pesediştii nici nu mai au nevoie de inamici la cât se atacă între ei. În PSD sunt în prezent trei curente: unii care îl cer afară din partid pe Işfan, după ce i-a supărat pe profesori cu sporul de calculator, alţii care îl laudă şi cei neutri.

„Ce se întâmpă la PSD în Gorj nu este bine. Ei ar trebui să se ocupe de programul de guvernare şi să lase analizele în altă parte. Un partid puternic este un partid unit. În PSD, s-au făcut găști la nivel local și central. Sunt unii care nu fac nimic în partid, aleargă doar după funcții. Este un lucru nebenefic şi destul de rău pentru partid. Nu dau nume. Nu este momentul să fie făcute analize la partid, acum, la un an de la alegeri. Noi trebuie să ducem la bun sfârşit programul de guevrnare. Dacă Ion Işfan a greşit trebuie luate măsuri administrative. Eu nu am avut o relaţie bună cu Işfan, chiar m-am certat pe tema unui microbuz, dar eu cred că şi-a făcut treaba la Inspectoratul Şcolar”, a spus la Radio Infinit, primarul din Bengești-Ciocadia, Victor Geogia.

„Este destul de dificil de condus o astfel de activitate în care sunt 5.000 de salariaţi. Este foarte greu să îi mulţumeşti pe toţi. Eu pot să vă spun că am primit mereu sprijin de la Ion Işfan. Am găsit uşa deschisă la domnul inspector şcolar general. Am discutat cu sinceritate şi cu onestitate. Nu am ce să îi reproşez. Am avut greutăţi, părinţi nemulţumiţi. Eu nu cred că trebuie sancţionat. S-a zbătut. El contesta acum cinci ani de zile lucruri care se întâmplau în învăţământ. Nu sunt motive de îngrijorare în ceea ce priveşte învăţământul, cel puţin la Tismana”, a spus edilul Marian Slivilescu, din Tismana, care în urmă cu două săptămâni a anunţat că trebuie să închidă două şcoli.

Adrian Tudor e critic la adresa lui Işfan

„La ultima şedinţă de Birou Municipal s-a cerut să fie prezent domnul Işfan pentru a purta anumite discuţii cu colegii de partid legat de anumite probleme şi sesizări care vin din rândul cadrelor didactice. Dânsul nu a mai participat la şedinţe, deşi este vicepreşedinte. Noi suntem în analiză şi în reorganizare. Vedem cine mai vrea, cine mai poate. Trebuie să discutăm. Nu cred că e important că a fost sau nu prezent la şedinţe, ci că sunt semnale că sunt probleme între conducerea Inspectoratului şi dascălii din Târgu Jiu. Dânsul răspunde de învăţământ, nu poate să îi impună nimeni ce să facă. Are un concurs câştigat, dacă când demnitatea profesorilor este călcată în picioare trebuie să analizăm. Dacă se constată că se constată că au fost aduse prejudicii de imagine atunci vor fi luate măsuri. Sunt semnale că sunt nemulţumiri în rândul dascălilor. Dânsul a câştigat un concurs, dar nu cred că merităm să fim înjuraţi pentru deciziile altora.”, a declarat Adrian Tudor.

Işfan nu înţelege ce au cu el

„Nu ştiu de ce sunt atâtea supărări la partid pentru că lucrurile merg bine în educaţie. Nu înţeleg ce se întâmplă. Am discutat cu inspectorii, cu directorii. Îi întreb ce se întâmplă în învăţământ. Organizăm examenul de Bacalaureat. În învăţământ se întâmplă lucruri extraordinar de bune. Am discutat cu preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, cu domnul vicepreşedinte Nichifor. Acum nu ştiu ce va fi dacă am greşit sau ce am făcut. Asta este viaţa! Eu am aproape 20 de ani în PSD. Nu cred că se va ajunge la excludere. Din lipsă de ocupaţie. La fotbal şi la educaţie se pricep toţi. Sunt ceva discuţii şi pentru că s-a schimbat modul de finanţare din învăţământ. Eu am încredere în colegii mei că vom lămuri ce este de lămurit. Este o perioadă de linişte şi cred că trebuie să lămurim ce avem de lămurit pentru că duşmanii ne atacă şi vor să scoată în faţă tot felul de probleme…În ţară este o politică împotriva inspectorilor şcolari generali. Sunt anumite semne de întrebare”, a spus Ion Işfan, care uită să spună că printre cei mai puternici contestatari ai săi sunt chiar membri ai PSD Gorj, Claudiu Manta şi Mihai Prunariu şi alţii.

Aurel Popescu e diplomat şi spală rufele la partid

„Am convocat miercuri Biroul Permanent Municipal pentru o analiză a fiecărui coleg. Şi domnul Işfan va participa şi îşi va prezenta activitatea. Nu ştiu eu ce decizie va fi luată. Nu ar fi corect să anticipez eu anumite lucruri. Eu îmi voi spune punctul de vedere acolo. Eu ştiu ce voi cere şi ştiu ce trebuia să facă toţi colegii mei din Biroul Permanent Municipal”, a afirmat Aurel Popescu, şeful PSD Târgu Jiu.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com