Iohannis vrea turism cultural. În trecut a stat cu fundul pe Masa Tăcerii.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la o întâlnire a şaşilor din Transilvania, că îşi doreşte mai multe iniţiative care să promoveze turismul cultural sau pe cel rural. Este de amintit că acelaşi preşedinte a stat cu fundul pe Masa Tăcerii, la Târgu Jiu, dacă tot vine vorba de turism cultural.

„Acum puține zile am participat la Sibiu, și știu că ne-am întâlnit cu mulți dintre dumneavoastră la Întâlnirea sașilor. Am spus atunci că, din păcate, în multe comunități sau multe localități care au avut comunități săsești puternice, frecvența acestor comunități de multe ori se reduce la prezentarea mai mult sau mai puțin cu succes a patrimoniului. Ceea ce evident lipsește acolo este esența, viața, vigoarea, tradiția trăită. Iată că aceste lucruri aici reapar și îi felicit pe toți cei care s-au străduit ca aceste lucruri să se întâmple. Această inițiativă, inițiativă privată, este absolut lăudabilă și nu numai că doresc succes acestei inițiative și doresc întregii regiuni, care are oameni foarte frumoși, zone foarte frumoase, tradiții frumoase să fie revigorate și să atragă turiști care poate și înainte ar fi venit, dar îmi doresc foarte mult ca această inițiativă să fie văzută și de alții, să fie văzută, și dacă se poate, încercată și în altă parte”, a argumentat Iohannis. „Dar îmi doresc ca în România să apară multe alte astfel de inițiative de tip turism cultural, turism rural și atunci vor avea mult mai mulți ocazia să vadă ce frumos este în România”, a mai spus şeful statului.

One thought on “Iohannis vrea turism cultural. În trecut a stat cu fundul pe Masa Tăcerii.

  • 21 august 2017 la 12:21
    Permalink

    Nu vreau sa par un avocat al presedintelui Iohannis dar gestul acestuia de a sta pe unul din scaunele de la Masa Tacerii nu erea santionat atunci de nici o lege sau hotarare locala asa cum e acum , multi turisti care vizitau parcul din tg Jiu faceau astfel de fotografii !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com