Începe Școala de Vară pentru toți elevii din Novaci

Începând cu data de 1 iulie 2019, Casa de Cultură Novaci va fi gazda celei de a doua ediții a Școlii de vară organizată în regim de voluntariat în interesul comunității locale, pentru elevii din Novaci și din comunele vecine care doresc să își petreacă vacanța de vară alături de alți elevi de vârsta lor, uniți prin pasiunea comună pentru unul dintre domeniile: dans popular, dans modern, pictură și grafică, muzică folk, teatru, limbi străine pentru cei mici, club de lectură, pictură pe față, jurnalism, cusături populare, design vestimentar, sculptură, artă fotografică, cercetare, fotbal pentru cei talentați prin ajutor, consiliere în carieră, colaj etc.

Acest proiect educațional dedicat copiilor și tinerilor din orașul Novaci , veniți la bunici, celor de la casele de tip familial de pe raza orasului sau din comunele vecine, se va desfășura în perioada 1 iulie – 31 august 2019, voluntari fiind cadre didactice, medici, mesteri populari, tineri dansatori cu experiență, jurnaliști, specialiști IT, studenți, elevi etc. Așteptăm cât mai mulți voluntari. Îi așteptăm pe toți aceia care consideră că au ceva de oferit altora, din experiența personală. Coordonator de proiect pe parte administrativă va fi domnul primar Dumitru Leuștean, reprezentant al Primăriei și Consiliului Local Novaci. Cooordonarea pe linie educațională și organizatorică îi apartine inițiatoarei de proiect prof. Elena Basarabă, director al Casei de Cultură Novaci.

Deschiderea Școlii de vară – Novaci 2019 va avea loc, luni, 1 iulie 2019, ora 10,30, în sala de spectacole a Casei de Cultură. Participarea în calitate de voluntar se face pe bază de cerere adresată conducerii Casei de Cultură Novaci. La cursanți limita de vârstă este de 5 ani.Părinții care doresc să isi înscrie copiii vor completa o cerere tip și vor semna un acord prin care își exprimă acceptul privind participarea copilului la un anumit curs și condițiile impuse de voluntari referitoare la prevenirea accidentelor și protecția muncii. Se va lucra pe grupe în functie de solicitări.

Cursurile Școlii de vară sunt gratuite. Cererea parinților este foarte mare, motiv pentru care facem apel către tinerii novăceni și din comunitățile vecine, către cadre didactice, studenți, practicieni de renume în diverse domenii, să se înscrie la activitățile de voluntariat în functie de talent, pregatire și disponibilitatea de a lucra cucei mici. Prin joacă ne propunem să descoperim talente, să oferim multiple  posibilitatăți de afirmare  tuturor tinerilor indiferent de etnie,  țara de origine , de posibilitățile materiale ale părinților.Dorim să ii determinăm pe cursanții noștri, mici sau mari să muncească din plăcere, să descopere de la o vârstă fragedă ce înseamnă calitatea mediului în care trăiesc.

Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Novaci și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Toate acțiunile se vor desfășura la Casa de Cultură din orașul Novaci. În fiecare zi se vor face câte 2-3 cursuri. Anul trecut au fost și 400 de elevi la cursurile Școlii de vară pe săptămână, doar la dans popular participând 160 de voluntari. Elena Basarabă, directorul Casei de Cultură spune că “pictura se bucură de mult succes și anul acesta, limbile străine pentru cei mici și chitara sunt foarte solicitate de elevi. Ne dorim anul acesta să promovăm meșteșugurile populare în forță, cusături și scuptură. Suntem în tratative cu rudarii să facem o secție de voluntariat pe coșuri și mături.“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com