Încă un împrumut pentru certificatele de CO2 și CEO se duce în cap

Complexul Energetic Oltenia riscă să se ducă în cap, dacă managerii nu iau decizia corectă în prioada următoare. Informația primită de sindicate de la Consiliul de Supraveghere este că sunt șanse foarte mici ca anul acesta să poată fi implementat mecanismul de sprijin pentru plata certificatelor de CO2. Planul B este legat tot de un împrumut, pe care compania să îl facă pentru a putea plăti taxa de poluare. Pentru producția din 2019, suma este de 1,6 miliarde de lei. Anul trecut Complexul Energetic Oltenia s-a împrumutat cu greu 500 de milioane de lei, care trebuie returnați băncilor.

„Întâlnirea dintre supraveghetorii CEO si sindicaliștii din complex s-a încheiat. Printre subiectele discutate se află și cel legat de schema de sprijin pentru achiziționarea certificatelor de CO2. Așa zisa schemă de sprijin se cheamă de fapt mecanism de sprijin, care nu va fi aplicabil pentru anul 2019, ci de la anul, cel mai probabil. În acestă situație, pentru CEO nu există altă soluție decât să recurgă la un nou împrumut garantat de stat.

În cadrul aceleiași întâlniri s-a mai discutat și despre investitiile de la grupul 5 Rovinari. Din cele 600 de milioane de lei de care este nevoie s-au acordat până acum aproximativ 300. Este foarte puțin probabil ca restul de bani să se acorde în 2019-2020.”, potrivit unei postări a Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com