În continuare salarii reduse pentru o parte a personalului medical

O parte a angajaţilor din sistemul de sănătate din Gorj au semnalat parlamentarilor că primesc în continuare salarii reduse. Este vorba de biologi, biochimiști și chimiști din laboratoarele de toxicologie și medicină legală. Exact categoriile care îşi desfăşoară activitatea în condiţii grele şi care nu se încadrează la mărirea de salarii dispusă recent:

„Mai mulți angajați din domeniul medical din județul Gorj mi-au semnalat că după aplicarea Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, le scad salariile. Nu cresc, așa cum spune ministrul muncii Olguța Vasilescu, ci scad! Este vorba despre biologi, biochimiști și chimiști din laboratoarele de toxicologie și medicină legală, oameni care lucrează în condiții deosebite. Marți, 6 martie, voi merge în Comisia de Muncă unde se discută proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.91/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Acestor salariați le-a scăzut salariul incepand cu 1 ianuarie 2017, iar aplicarea Legii 153/2017 le diminuează salariul de bază. În aceeași situație sunt și angajați din educație sau ai Institutului Național de Criminalistică. Voi susține cauza lor la comisia de muncă.

Un număr de 652 de biologi, chimiști și biochimiști au semnat amendamente la această lege, pentru a repara nedreptățile.Și ei au fost păcăliți de actualul Guvern că le cresc salariile și în realitate acestea au scăzut cu câteva sute de lei”, potrivit unei postări de pe pagina de socializare a deputatului de Gorj, Dan Vâlceanu.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com